Härbreparken

Härbreparken. Husen från Valleby och besökare i parken.
Valleby i Härbreparken.

Valleby, staden där LasseMajas Detektivbyrå löser mysterier, är lekplats i Härbreparken. Lekplatsen har byggts för bara just den här platsen och är på så sätt unik. Den är byggd av Lekplatsbolaget och är baserad på böcker av Martin Widmark med illustrationer av Helena Willis.

Härbreparken ligger i ett grönområde i Skogås, söder om Storvretsvägen och intill ett lägenhetsområde. 

Parken

Härbreparken är Huddinges eget Valleby. Här kan du besöka husen som beskrivs i böckerna. Det finns bland annat en korvkiosk, guldaffär och café, optiker, djuraffär, polisstation, hotell, byggbod, lastkran, en fyr, bil med husvagn och en båt. Det är i båten som LasseMajas detektivbyrå huserar.

Runt om miniatyrhusen finns rosplanteringar och intill parken finns en öppen gräsyta som passar för exempelvis picknick.

Lekplatsen

Utöver miniatyrhusen finns fler möjligheter till både lek och sport. I parken finns klätternät, gungor, sandlåda och en fotbollsplan.  

Tillgänglighetsanpassning

Underlaget i parken är plant och det finns möjlighet att ta sig fram med exempelvis rullstol eller barnvagn. Lekplatsen är mindre tillgänglighetsanpassad. Vissa av husen är inte markplan utan kräver att man tar sig upp för en trappa.

Hitta hit

Adress: Härbrevägen 2A.

Uppdaterad 2 oktober 2019

Var informationen till din hjälp?