Rådsparken

Inställda aktiviteter i Rådsparken under påsklovet

Årets påsklovsaktiviteter, det vill säga Pettson och Findus, jakten på guldägget och ursprungliga program, är tyvärr inställda. Men du kan ändå ta del av Rådsparken som fortfarande öppet, du är välkommen att komma och besöka djuren och njuta av vårt parkområde. Vi återkommer med ett nytt program för påsklovet.

Följ de restriktioner som finns för att minimera riskerna för smittspridning. Läget förändras snabbt så titta därför efter extra noga på ‪här på webben och vår sida på facebook innan du ger dig av hemifrån. Tack för förståelsen och kanske ses vi under påsklovet.

Hälsningar

Personalen i Rådsparken


Rådsparken slutar med kontanter

Du kan betala med betalkort och med Swish, när du är på plats i Rådsparken. Sedan december månad tar Rådsparken inte längre emot kontanter.


Om Rådsparken

I Rådsparken kan barn, unga och vuxna idrotta, motionera och umgås på sina egna villkor. Det finns ett utegym, klätterbloqx, en skatepool och en näridrottsplats med konstgräs för bollsporten.

Dessutom finns en lekpark anpassad för barn med funktionsnedsättning, ett parkhus med ett litet café, en lekhall och handikapptoalett med skötbord. Lekhallen går att hyra för barnkalas, möten med mera.

I Rådsparkens stall och djurhus finns det åsnor, får, getter, höns, ankor, kaniner, marsvin och katt. Djuren är en central del av verksamheten som bedrivs i åldersindelade djurklubbar.

Tillgänglighet i parken

Alla ytor är tillgänglighetsanpassade.


Öppettider

Ordinarie öppettider 

På helgerna är fiket stängt och ingen grillning eller åsneridning/åsna med vagn körs.

Öppet hos djuren

 Tider

Måndag-fredag 

9.00-17.00

Lördag-söndag

9.30-14.30

Öppet i fiket

 Tider

Måndag, onsdag-fredag 

9.30–12.30 och 13.30–16.30

Tisdag

13.30-16.30

Lördag-söndag

Stängt

Grillarna glöder

 Tider

Måndag, onsdag - fredag

11.00–12.00  (Säg till en stund innan om ni är intresserade. Ifall ni är en grupp på över 20 personer tar vi betalt för kolen - ring oss före på: 08-535 309 79)

Avvikande öppettider

Datum/tid

Avvikande

Tisdag 28 april

Lekhallen öppnar klockan 13:30, pga utbildningsdag.

 


Parkleken

I parkhuset finns:

  • Café
  • Lekhall
  • Toaletter med skötbord
  • Sittplatser och micro för dig som har matsäck

Hyr lekhallen för barnkalas eller möten

Boka lekhallen i Rådsparken


Caféet

I caféet kan du handla enklare fikavaror. Under högsäsong säljer vi även glass. I Rådsparken är djuren den mest prioriterade verksamheten. Det innebär att utbudet är begränsat och vid tillfällig personalbrist kan vi bli tvungna att stänga caféet en stund. 


Grillen

Det finns grill i Rådsparken som kan nyttjas vid vissa tider, se öppettider. Säg gärna till i förväg om du vill grilla, så att grillen hinner tändas och bli varm. Köp korv med bröd i caféet att grilla själv eller ta med eget. Om ni är en grupp över 20 personer tar vi betalt för kolen, ring oss och berätta att ni kommer på telefon: 08-535 309 79.


Djuren

I Rådsparken finns åsnor, getter, får, kaniner, ankor, marsvin, höns och en katt. 

Visning av djuren

Är ni en grupp och vill vara säkra på att komma riktigt nära Rådsparkens djur kan ni boka tid för en visning. Då får ni gå runt tillsammans med personalen och klappa, känna och höra berättas om djuren. Visningen blir anpassad efter era önskemål. Ring för information om kostnad och bokning av tid.

Kontakta personalen för mer information.

Tvätta händerna efter ert besök hos djuren

Det finns sjukdomar som kan smitta både från djur till människa och människa till djur. Tvätta händerna före och efter ert besök hos djuren. Tänk på att smittor även kan spridas via dina kläder och skor. Använd inte samma kläder och skor när du besöker djur på olika djurstallar och platser.

Följ Rådsparken på facebook för att få nyheter om djuren: www.facebook.com/radsparken


Åsneridning och åsna med vagn

Prova på att rida eller åka vagn bakom en av våra åsnor. Personalen bestämmer om det blir ridning eller vagn. Det kostar 20 kronor per tur och biljetten köper du i Rådsparkens café. Säg gärna till en stund innan om ni är intresserade, så hinner vi förbereda åsnan.

Öppettider 

  • Måndag, onsdag, fredag klockan 11.00


Djurklubb

Rådsparken ordnar verksamhet för dig som tycker om djur. Tillsammans med andra barn får du lära dig om Rådsparkens djur och hur man sköter dem. Delta i ordnade aktiviteter eller bara kom och mys med djuren.

Tre olika djurklubbar

I Rådsparken finns tre olika klubbar för barn i olika åldrar som vill lära sig mer om djuren i Rådsparken:


Idrottsplatsen

  • Klätterblocks
  • Skatepool
  • Konstgräsplan för innebandy, fotboll, basket och handboll

Lekplatsen

Lekparken har gungor, studsmatta och klätternät. De minsta barnen har en stor sandlåda och ett lekdjur i form av en ko. Här finns också en tillgänglighetsanpassad klätterställning och bakbord.


Uppdaterad 26 mars 2020

Var informationen till din hjälp?