Vårbyparken

Översikt över parken och klätterställning.

Vårbyparken ligger centralt i ett bostadsområde med flerbostadshus i Vårby gård. Parken fungerar som en viktig mötesplats.

I Vårbyparkens norra del ligger en festplats med grillar, schackbord och sittplatser. Det finns även en skatepark och en dansbana med högtalare för den som vill spela musik. Intill parken finns en idrottsplats med 11-mannaplan för fotboll.

Ung tjej sitter på huk vid dansbanan, bakom syns andra ungdomar som dansar.

Lekplatsen

Vårbyparken vänder sig till alla åldrar och är gestaltad utifrån temat ”Resan är målet”. I parken finns olika områden som ska representera olika platser i världen: Sahara, Amazonas, New York och Copacabana. 

För de minsta barnen finns bland annat sandlek och solskydd i "öknen". Det finns gungor och rutschkanor och fantasifulla djurskulpturer. Studsmattan och hängmattan i ”djungeln” vänder sig till de lite större barnen.

Kvinna och barn går genom parken, på mönstrad gummimatta.

För äldre barn och ungdomar finns ytor att umgås och hänga på, till exempel läktare, streetbasket och pingisbord i den del av parken som ska representera New York. På lekplatsen finns det även olika former av klätterställningar och klätterrep.

Skatepark

Skateparken Ravinen i Vårby gård invigdes våren 2017 och är en stor, nedsänkt skateyta med en djupare skatepool. Hela skateparken är byggd i platsgjuten betong och belyst från flera håll. 

Kille åker skateboard i skatepoolen.

Skasteparken är utformad för både nybörjare och mer erfarna skateboardåkare. Den amerikanske skatedesignern Stefan Hauser har ritat parken.

Tillgänglighetsanpassning

Stora delar av markmaterialet i Vårbyparken är tillgängligt då det består av gummi och asfalt som gör att det är lättframkomligt.

Hitta hit

Adress: Lammholmsbacken 191A.

 

Uppdaterad 9 juli 2021

Var informationen till din hjälp?