För skolor

Konstverkstan ger historiska visningar, konstvisningar och workshops för skolklasser, från förskola upp till gymnasiet.

Konstverkstan samarbetar också med Språkintroduktionsgrupper från gymnasieskolor , grundsärskola och vuxenutbildningar, för studenter i grundläggande svenska som andraspråk.

Alla är välkomna och boka gratis visning eller workshop i Konstverkstan.

Personer som skapar konst.
Vuxenutbildning. Temat fåglar, utifrån Stina Eidems utställning som visas på Fullersta Gårdsa konsthall 25 augusti-6 november 2022.

Välkommen att boka skolprogram

Onsdag - fredag kl 9 - 10.30 eller 13.00 - 14.30 

Visningar och workshops

Workshops och visningar genomförs med utgångspunkt i utställningarna på Fullersta Gård. Konsten belyses som en del av det egna livet.

Efter visningen arbetar eleverna  praktiskt utifrån deras upplevelser av konsten i Konstverkstan. Vi utforskar olika material och tekniker och oftast arbetar vi utifrån specifika teman. Teman och teknikerna varierar enligt utställning. 

Antal: 16 elever. Vid större grupp prata med Konstpedagogen
Längd: 1,5 timmar.
Pris: Gratis för förbokade klasser.
Boka: nina-marketta.kerola@huddinge.se

Workshop – konst och form

Workshop är anpassad för alla årskurser.

Skulptur kan kopplas till flera olika ämnen och teman i skolan. Ni kanske arbetar med tema inom ett ämne som skulle passa just för er att uttrycka med skulptural teknik. Exempel på tema. Kroppen, djur, rumsligt eller rörelse. Eller varför inte komma och skapa och ha kul med form!

Ni kommer att få utforska och skapa form och volym i ett eller flera material tillsammans med en konstpedagog. Det här är en rolig och givande konstform som sätter kreativiteten på prov! Du tränar ditt formseende och hjärnans koppling till handen. I skulptur arbetar vi med olika material såsom lera, gips, trä, aluminiumtråd, vax och papper. Kom till konstverkstan och upptäck alla fantastiska möjligheter som skulptur erbjuder.

Alla skapar utifrån sin egen förmåga från temat och utifrån det hittar de sitt eget uttryck.

Exempel på material

Gips: Aluminiumtråd och gips. 

Elever gör skulpturer av aluminiumtråd och gips.

Gipshuvuden.

Vax: Forma med vax

Vaxskulptur.

Vaxskulpturer.

Kulturgarantin 

Konstverkstan ingår också i Kulturgarantin, en satsning där kommuner erbjuder gratis Konstupplevelser till skolorna.

Om du inte hittar ett datum eller en tid i bokningen som passar för er klass, kan du mejla till vår konstpedagog Nina Kerola för andra datum och tider.

År 2024 erbjuds Kulturgarantin för Åk 1 och åk 3

Åk 1 visning och workshop av pågående utställning som visas på Fullersta Gårds konsthall. Workshoppen bygger på utsällningen med olika spännande teman.

Åk 3 historiskvisning av huset och workshop i konstverkstan.
Workshop bygger på historiska berättelsen, vi målar med akrylfär på pannå. Det går också bra att boka visning utan workshop.

Kulturgarantin - kulturutbud för elever i Huddinge

Pappersväv

Uppdaterad 23 maj 2024