Om Fullersta Gård

Svart-vit bild på Fullersta Gård.

Välkommen till Fullersta Gård! Husets historia sträcker sig tillbaka till 1651 och är den äldsta bosättningen i centrala Huddinge.

Gården ligger naturskönt belägen i Fullerstaparken, en kort promenad från Huddinge centrum, pendeltåg- och busstation.

Besöksadressen är Fullersta Gårdsväg 18, 141 35 Huddinge.

Konsthallen

I Fullersta Gårds huvudbyggnad och garaget visas konstutställningar. Vi arrangerar även föreläsningar, samtal, konsert mm. Konsthallen har fri entré. 

Programmet lägger tonvikt på professionellt verksamma konstnärer som visas i Sverige och internationellt och riktar sig till alla åldersgrupper samt en konst- och kulturintresserad publik, både med och utan förkunskaper om den samtida konsten.

Våra basutställningar handlar om den internationellt kända satirtecknaren EWK och poeten Karin Boye. Både hade en stark anknytning till kommunen och är än idag relevanta för samtida konstnärer och författare. 

Här ska besökaren uppleva omväxling och dynamik i teman och ämnen som tas upp, olika tekniker och stilar kommer till tal. Utställningarna cureras och produceras av personalen på Fullersta Gård.

Våra värdar är utbildade inom konst och besvarar gärna frågor.

 

Se öppettider för Konsthallen 

Konstverkstan

Fullersta Gårds Konstverkstan är en kreativ plats. Här kan barn och unga kostnadsfritt delta i kommunens konstpedagogiska verksamhet som utgår från de utställningarna som visas i konsthallen. 

Läs mer om Konstverkstan

Se öppettider för Konstverkstan 

Flygeln

I Flygeln, som ligger i anslutning till Fullersta Gård, bedrivs utställningsverksamhet i regi av Huddinge konstnärsklubb (HKK). 

För att ställa ut på Flygeln ansöker man till Huddinge konstnärsklubb. 

Flygeln har öppet på helger. 

Huddinge konstnärsklubb (huddingekonstnarsklubb.se) 

Huddinge konstnärsklubbs vänner (hkkvanner.se)

Huddinge konstnärsklubb på Instagram

Caféet

Caféet i huvudbyggnaden bedrivs av Spröd Stenugnsbageri. Kontakta caféet direkt om du har frågor som rör Spröd Stenugnsbageri.

Läs mer om caféet

Se öppettider för caféet 

Kultur i Huddinge kommun

Övrigt kulturutbud i Huddinge kommun (huddinge.se)

Nätverk 

Vi är medlem i Sveriges museer och Stockholms Kvinnohistoriska samt aktiva i nätverken Klister och Södertörn Konstkrets. Genom dessa samarbeten håller vi oss uppdaterade och breddar vårt publika arbete. 

Läs mer om nätverken vi ingår i

Kontakta oss

Uppdaterad 8 april 2024