Programkväll i utställningen: Subjekt Defekt. Om fritid, gäng och häng

25 januari 2024 kl. 18.00

Klas Barbrosson och Lars-Erik Hjertström Lappalainen
Klas Barbrosson och Lars-Erik Hjertström Lappalainen

Välkommen till ett samtal mellan konstnären Klas Barbrosson och kritikern Lars-Erik Hjertström Lappalainen torsdag 25 januari kl. 18.00. 

Samtalet kommer kretsa kring den aktuella separatutställningen SLARV av Klas Barbrosson på Fullersta Gård, vad konst tillför livet och samhället (ska det tillföra något?) och hur vi kan se på hans nyaste verk SLARV och Sneresa.

Hjertström Lappalainen beskriver sina förväntningar på kvällen på följande sätt:

"Klas Barbrosson verkar inte vara så intresserad av att vara ”professionell konstnär”. Han verkar för övrigt inte vara så intresserad av det där som omtals som ”the blurring of art and life” heller, kanske för att det inte finns något liv, för sig, och någon konst, för sig, och heller ingen gräns där något kan blurras. Vad vet jag? Kanske finns det bara en konstnär där, i full gång. Readymade-traditionen har fått oss att tycka det vara anmärkningsvärt (eller banalt) att en plastdunk kan visas som konst. Men ännu märkligare är det väl om det är samma Klas Barbrosson som hittar en dunk på ett tak i England som sedan ställer ut den i Fullersta. Han var ju inte och tittade på fotboll i egenskap av ”professionell konstnär”, lika lite som han gör konst som ”fotbollssupporter”. Han verkar hela tiden vara ett tredje – kanske en slarver? Så jag tycker att vi ska prata om Klas, fritid, gäng och häng, vad man gör när man går i mellanstadiet, och kanske, typ... konstens intimitet? Eller, vi får väl helt enkelt vänta och se vad Klas har lust att prata om."

Samtalet är i mån av plats öppet för alla utan föranmälan.
Deltagandet är kostnadsfritt. 

Uppdaterad 15 januari 2024