Huddingegymnasiet är en högskoleförberedande skola med en modern forskningsbaserad pedagogik och jobbar aktivt med mänskliga rättigheter och demokratifrågor. Skolan har goda externa kontakter internationellt och med högskolor och universitet så som KI, KTH, Södertörns högskola och Mälardalens högskola.
Vi erbjuder våra elever en trygg och utvecklande gymnasietid. Här finns välutrustade datorsalar, laboratorier och bibliotek för att ge eleverna de förutsättningar som behövs. Vi erbjuder elevstöd med bibliotekarie, studievägledare, specialpedagog, skolsköterska och kurator på skolan.
Våra undervisningsmetoder har utvecklats med stöd av forskningen, lärarna använder ett formativt arbetssätt där eleven tillsammans med sina lärare tydliggör målet för studierna inom varje kurs.
Utbildningar på skolan
EK - NA - SA - TE - NIU - IM
På Huddingegymnasiet finns sex sökbara utbildningar att välja mellan. Skolan har fyra högskoleförberedande program med sju olika inriktningar. Här finns också alternativ för dig som har en diagnos inom AST (autismspektrumtillstånd)
Vi har även NIU inom basket, fotboll och ishockey.
Har du frågor kring studier och möjliga yrkesval, kontakta gärna vår studie- och yrkesvägledare:
På Sjödalsgymnasiet är det du gör och det du lär dig viktigt, både för dig själv och för andra. En stark koppling till omvärlden gör dina studier meningsfulla och du får erfarenheter som är till nytta både för vidare studier och yrkesliv. Tillsammans arbetar vi för att du ska lämna skolan med bästa möjliga resultat och därför ställs också höga förväntningar på dig som elev.
Gymnasieåren är en viktig period där du tar ut riktningen inför framtiden. Vi hoppas att vi kan uppmuntra dig att utvecklas både på ett personligt och kunskapsmässigt plan så att du sedan står rustad för vuxenlivet.
Vi förväntar oss att du vill vara med och ta ansvar för dina studier. På så vis tar du fram det bästa i alla du möter i vår verksamhet, andra elever, lärare och övrig skolpersonal. Du är viktig!
Utbildningar
EE - EK - HA - HV - NA - SA - TE - VF - NIU - IM
På Sjödalsgymnasiet finns fyra högskoleförberedande program och fyra yrkesförberedande program. Du kan också välja att kombinera idrott med studier om du läser NIU-Friidrott eller NIU-Cykel, eller väljer någon av våra idrottsprofiler LIU-Esport eller LIU-Brottning.
Har du frågor kring studier och möjliga yrkesval, kontakta gärna våra studie- och yrkesvägledare.
Sågbäcksgymnasiet är på väg att bli en av de tre mest attraktiva yrkesskolorna i Stockholms län med nyrenoverade, fräscha och moderna lokaler. Skolan har ett stort socialt engagemang i eleverna med syftet att bygga både kunskap och självbild. Sågbäcksgymnasiet är skolan som bryr sig!
Sågbäcksgymnasiet, SGY, är ett yrkesgymnasium som erbjuder tillgång till stora verkstäder på skolan och praktik på yrkesplatser. Vi har en hög lärartäthet och lägger stor vikt på att eleverna ska utvecklas både yrkesmässigt och teoretiskt.
Efter din utbildning vill vi att du ska kunna få jobb, öppna eget eller vara redo för vidare studier. Vi stöttar och backar dig utifrån dina behov - i gengäld satsar du ditt engagemang och din vilja under dina år hos oss. Tillsammans kan vi bygga din framtid!
Utbildningar
BA - SA - BF - FT - HT - RL - IM - NIU - GYSÄR
På SGY finns sju olika yrkesprogram att välja mellan. Under utbildningstiden får eleverna jobba praktiskt i fina verkstadslokaler samt att de har en 15 veckor lång praktik i slutet av utbildningen.
Det finns också möjlighet att prova på att driva eget företag eller att arbetsplatsförlägga en utbildning i ett så kallat lärlingsprogram.
Prova-på-dag: För mer info om prova-på-dag, kontakta Joakim Kässlin, telefon: 08-535 374 55.
Har du frågor kring studier och möjliga yrkesval eller vill du boka en personlig visning av skolan? Kontakta gärna våra studie- och yrkesvägledare.
Julia Kjäll (Barn och fritid, Hotell och turism med tillhörande yrkesintro, Yrkesintro - hantverk/design, Samhällsvetenskap samt Programinriktat val) julia.kjall@huddinge.se, telefon: 08-535 374 17
Linnéa Soläng (Bygg och anläggning, Fordon och transport, Restaurang och livsmedel med tillhörande yrkesintro, Programinriktat val, Gymnasiesärskola och SPRINT). linnea.solang@huddinge.se, telefon: 08-535 370 61
Tim Ternström (IMA, Klippan, Min Skola och SPRINT) tim.ternstrom@huddinge.se, telefon: 08-535 374 23
Widerströmska gymnasiet är en kommunal gymnasieskola som öppnade hösten 2019. Gemensamt för skolans alla program är ett fokus på life science. Verksamheten är helt integrerad i högskoleområdet Campus Flemingsberg och genom ett nära samarbete med högskolorna i området kommer eleverna ges goda förutsättningar för fortsatta studier på högskola eller universitet.
Skolans ljusa lokaler är toppmoderna och kreativa för att eleverna ska få en så bra studiemiljö som möjligt. Lokalerna har många flexibla ytor som kan förändras efter behov. Eleverna får en inspirerande och varierande studiemiljö för både kreativitet och studiero.
Skolans utbildningar
EK - NA - TE - VO - TE4
Skolan erbjuder fyra program; ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi, naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap, teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap och vård- och omsorgsprogrammet.
Gemensamt för hela skolan är ett entreprenöriellt förhållningssätt och ett fokus på life science (naturvetenskap, hälsa, teknik och entreprenörskap).
Verksamheten är integrerad i högskoleområdet Campus Flemingsberg, våra närmaste grannar är KTH, Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Karolinska Institutet. Widerströmska gymnasiet har ett nära samarbete med högskolorna i området för att ge eleverna goda förutsättningar för att studera vidare efter studenten.
Har du frågor kring studier och möjliga yrkesval, kontakta rektor Mona Lifwergren, mona.lifwergren@huddinge.se, telefon: 08-535 336 18.
Kontakt
Blickagången 16 (huvudentré), samt Hälsovägen 9, 141 52 Huddinge
Östra gymnasiet vill ge dig de bästa verktygen för att du ska få en gymnasieexamen och vara väl rustad inför framtiden. Skolans mål är att tillgodose och utveckla varje elevs kunskap, intressen och färdigheter. På det viset vill de tillvara alla elevers personlighet – add your personality.
Ett stort utbud av utbildningsvägar, kompetent och engagerad personal och skolans fantastiska arkitektur bidrar till att skapa en plats där eleverna kan känna trygghet, delaktighet och inspiration under sin studietid.
Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Skogås som funnits sedan 2005. Skolan är arkitektritad och byggd med en tanke om att underlätta möten och synliggöra alla som befinner sig här. Det är högt i tak och skolan kännetecknas av öppenhet i såväl miljö som atmosfär.
De traditionella skolkorridorerna är ersatta av öppna studieytor och gemensamma utrymmen i olika programavdelningar. De fungerar som flexibla undervisningslokaler, för att ge en varierande och inspirerande undervisning. Här finns också klassrum, grupprum och datorer. Lärarnas arbetsrum är placerade mitt bland eleverna på respektive programavdelning, vilket skapar gemenskap, trygghet och närhet mellan elever och lärare.
Skolans vision och ledord
Vi arbetar efter ledorden resultat, individ och kommunikation. Alla elever ska respekteras som individer. Det gäller både i studier och i den personliga utvecklingen. Målet är att hjälpa varje elev till bästa möjliga resultat. Vi tror att det finns ett viktigt kunskapsutbyte elever emellan, inte bara mellan elev och lärare. Därför lägger vi stor vikt vid möte och kommunikation i skolan.
Utbildningar
EE - EK - NA - SA - TE - IM - GYSÄR
Östra gymnasiet har fem olika program. Ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och teknikprogrammet är direkt högskoleförberedande. El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram, där det på Östra finns möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet.
På de flesta programmen finns flera olika inriktningar och programfördjupningar, vilket ger dig som elev ett mycket stort utbud av utbildningsvägar. Vi erbjuder också en mängd kurser inom ramen för individuellt val och försöker tillgodose så många specialintressen och behov hos eleverna som möjligt. På vissa inriktningar läser elever från olika program tillsammans.
Elev för en dag: gör en intresseanmälan via hemsidan eller ring skolans kommunikatör på 08-535 361 55.
Har du frågor kring studier och möjliga yrkesval, kontakta gärna våra studie- och yrkesvägledare: Lena Fredsberg, lena.fredsberg@huddinge.se, telefon: 08-535 361 79 (arbetar mån-ons). Linnea Soläng, SPRINT, linnea.solang@huddinge.se, telefon: 070-198 28 51 (arbetar tors).