Länkar

Gymnasieelever i ett klassrum.

Gymnasieantagningen 

På Gymnasieantagningens webbplats hittar du allt som är viktigt att veta inför det kommande gymnasievalet du har framför dig. 

Gymnasieantagningen.se

Gymnasieantagningen Storsthlm är ett gemensamt antagningskansli för Stockholms läns kommuner samt Håbo och Gnesta kommun. De ansvarar för antagningen till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna. 

Utbildningsguiden

Utbildningsguiden på Skolverkets webbplats hittar du tips och fakta kring gymnasievalet. Skolverket har bland annat tagit fram en förklarande karta över gymnasievalet och en broschyr med samlade myter om gymnasievalet.

Utbildningsguiden (skolverket.se)

Karta över gymnasievalet

Myter om gymnasievalet

Gymnasiemässan

Gymnasiemässan är en mötesplats fylld av inspiration för dig som snart ska göra ditt gymnasieval. I år blir Gymnasiemässan i ett digitalt format. Precis som tidigare hittar du mer än 100 gymnasieskolor från Stockholms län och dessutom en del skolor från andra delar av landet. 

Studera.nu

Funderar du på högskolestudier efter gymnasiet? Då kan studera.nu hjälpa dig hitta rätt utbildning för dig.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingens webbplats kan du få vägledning i att hitta jobba eller vidare studier. Bland annat kan du svara på 12 frågor och få förslag på yrken som passar dig och dina intressen genom att fylla i intresseguiden

Uppdaterad 18 oktober 2021

Var informationen till din hjälp?