Fotograf: Jonas Linngård

Ulf Stureson

Den forna Traste Lindéns Kvintett-medlemmen Ulf Stureson blev legendarisk på egen hand mycket genom sitt debutalbum “I overkligheten” (1996). Sedan dess har det blivit totalt 4 soloplattor.

Datum: 24 mars 2018

Tid: 14:00-17:00

Plats: Huddinge Kulturhus hos Folkes, Sjödalstorget 1, Huddinge centrum

Kostnad: 100 kronor

Det har gått tio år sedan senaste plattan, men nu är längtan över. Sensommaren 2017 släpper Ulf ett nytt album, nu på bolaget Adrian Recordings. Första singeln heter “Gräs och syra” och släpps 17 mars.

Ulf tar på sin femte platta avstamp i sin uppväxt i Alfta, en bortglömd avkrok i södra norrlands inland. Fast för honom är det världens centrum. Det är en samling låtar om en värld, en plats och en person i förvandling. Ibland till det bättre, ibland inte. Det handlar om sorg och saknad, tro, hopp och kärlek på upphällningen, hemlängtan och bortlängtan, nöjen och tristess, träindustrier, bottenfrusna sjöar, hässjor, granar, sommardagar, vinternätter, domusrestauranger och annat spännande som man hittar i landets mest bortglömda delar.

Det är också ett återbesök på platsen där Ulfs första soloplatta “I overkligheten” utspelade sig. En platta som präglades av Ulfs personliga tragedier och förlust av båda sina syskon. Om den plattan skrevs närmast i ett chocktillstånd, hur ser det då ut nu, 25 år senare?

Förköp hos Folkes, Sjödalstorget 1, Huddinge centrum 

Bokning Ögla kulturförening vi e-post info@ogla.se eller telefon:070-992 89 96

Mer information

Kontaktperson: Anders Karlsmark
Telefon: 070-992 89 96
E-post: info@ogla.se
Arrangör: Ögla kulturförening
Webbplats: http://www.ogla.se

Uppdaterad 13 mars 2018

Var informationen till din hjälp?