Studievägledare
Åsa Spoonberg
Telefon: 08-535 374 02
E-post: asa.spoonberg@huddinge.se
Skola24 för vårdnadshavare och elev över 18
Skola24 används för att rapportera elevers frånvaro. Som vårdnadshavare kan du ta del av schema och inrapporterad frånvaro och frånvaroanmälningar.
Vårdnadshavare och myndiga elever är automatiskt anslutna till Skola24 och kan logga in direkt med e-legitimation.
Om du har problem med inloggningen kan du ringa servicecenter på 08-535 300 00.
Hittar du inte den information du söker? Den mesta av kommunikationen mellan Huddingegymnasiets personal och elever sker med hjälp av skolplattformen Google suite. Skolledningens kommunikation med eleverna går exempelvis via plattformens HG-nYtt. Mentorer har ett så kallat Classroom där de informerar om det som är kopplat till klassen och slutligen har kurslärarna ett Classroom för kommunikation som berör respektive kurs.
På Huddingegymnasiet hemsida under rubriken Nyheter finner du information från Huddinge kommun riktad till alla gymnasieelever i kommunen. Där publicerar också Huddingegymnasiet nyheter som vi tror har ett allmänintresse.
Du är alltid välkommen att kontakta skolledning, lärare och övrig personal via e-post.
Följ oss gärna på Instagram och ta del av den pågående skolverksamheten!
Sjukanmälan görs av vårdnadshavare eller myndig elev i Skola24. Alternativt ring på tel nr 0515-777 600 före kl. 12.00. Om du ringer efter kl. 12.00 så registreras frånvaron nästkommande dag.
Sjukanmälan på telefon ger frånvaro för hel dag. Ska du vara borta del av dag, logga in på ditt konto i Skola24 och anmäl frånvaron där.
Ledighet för elever kan beviljas av biträdande rektor för enskilda angelägenheter av vikt. Ansökan om ledighet skall lämnas på särskild blankett i god tid. Skäl till ledigheten skall anges och för omyndig elev krävs målsmans underskrift. Mentorn skall yttra sig om studiesituationen och frånvaro. Ledighet längre än sex dagar beviljas av rektor. Ledighet på grund av semesterresor beviljas ej.
Slutbetyg från de senaste tre åren beställer du på expeditionen som håller öppet under terminerna. Om du behöver beställa ett ännu äldre betyg ska du istället använda e-tjänsten för betygsutdrag.
studiebidrag
extra tillägg
inackorderingstillägg
Till studievägledaren är du välkommen om du har frågor kring dina nuvarande studier och/eller framtida val. Studievägledaren sitter i Kompassen (samma korridor som skolsköterskan och kuratorn) och har dörrarna öppna mest hela dagarna.
Stipendium är ett ekonomiskt bidrag som man ansöker om hos exempelvis stiftelser, föreningar, företag, banker eller branschorganisationer, och som instiftats för att hjälpa studerande på olika sätt.
Innan du börjar leta efter stipendier är det viktigt att du tänker över vad du behöver ekonomiskt stöd till, eftersom stipendiefonderna har olika ändamål.
Nedan följer en sammanställning av sökbara stipendiefonder för gymnasieelever. Läs anvisningarna noggrant och fyll i ansökan fullständigt. Kring personbevis och taxerad inkomst hittar du information på www.skatteverket.se
Behöver du hjälp med ansökan eller en underskrift av kurator är du självklart välkommen att kontakta kurator på Huddingegymnasiet.
Bidrag till studiebegåvade ungdomar av bägge kön som studerar vid gymnasieskolor i Stockholms län (ej Norrtälje, Södertälje eller Nynäshamn) Bidrag lämnas till en och samma person högst två gånger. Ansökan ska insändas före 1/2, 1/5 och 1/10.
Du ska vara folkbokförd i Stockholms län (ej Norrtälje, Södertälje eller Nynäshamn) Maximal föräldrainkomst för sammanboende föräldrar 450 000 kr och för särboende föräldrar 500 000 kr. Du ska ha goda studieresultat. Ansökan ska vara inne senast 1/2.
Ansökningsblankett hittar du på www.galostftelsen.se
Stipendier för studieresor.
Stipendier delas ut till gymnasieelever i Stockholms län. Sökande ska ha goda studieresultat och vara i behov av ekonomiskt bidrag. Sista ansökningsdag 1/2.
Ansökningsformulär www.advokatjelder.se
Gymnasieelever med goda studieresultat ska skriva ett personligt brev och komplettera med betyg och rekommendationsbrev från mentor. Skicka till Anna Whitlocks minnesfond C/O Handelsbanken, stiftelsetjänst, 106 70 Stockholm.
Ansökan ska vara inne senast 1/3, 1/9.
Postgymnasiala studier utomlands, för mer information gå till www.whitlocks.se.
Behövande unga med godkända studieresultat och goda vitsord. Inkomstprövat.
Ansökan ska skrivas på särskilt formulär under tiden 15/9 – 15/10.
Stipendier delas ut för att möjliggöra bekantskap med kulturella, ideella och sociala förhållanden för organisationer och enskilda personer i andra länder. Gärna utbyteselever, inbjudna av annan organisation. Ansökningstider och ansökningshandlingar:
www.folkebernadottesminnesfond.se
Personligt brev. Bifoga: personbevis och betygskopior. Även utlandsstudier.
Sista ansökningsdatum: Ansökan ska skickas in endast under oktober månad. www.rfrykbergstiftelse.com
Ändamål: Ekonomisk hjälp till den som bedriver studier på gymnasienivå med goda vitsord. Ansökan ska insändas under tiden 1-20 juni. Ansökningsformulär: www.pontusnohresstiftelse.se
För barn upp till 18 år som har det besvärligt på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller social situation. Ansökan skall skrivas innan 15/5, 5/9 och15/11. Ansökningsblankett hittar du på Majblomman www.majblomman.se/Sok-bidrag/
Stiftelsen främjar vård av sjuka och handikappade samt äldre. Ansökan ska vara inne tidigast 1 januari och senast 31 mars.
Ansökningshandlingar www.lindhes.se
Utdelar understöd, anslag, stipendier till främjande av barns och ungdoms vård, fostran eller utbildning. Ansökningstid 1 januari-31 mars. Skriftlig ansökan finns på www.lindhes.se
För personer upp till 30 år. Gäller för studier inom alla ämnesområden. För mer info kontakta 08-411 67 07. Sista ansökningsdatum 31 januari.
Unga lovande flickor och pojkar som bedriver idrott, har bra studieresultat och är en bra vän i bekantskapskretsen kan söka detta stipendium. Ansökan: skall göras personligen av den som söker. Sista ansökningsdatum 31 augusti till Stig Hedlund, Uckerö 6320, 74294 Östhammar, tel. 0173-511 44.
Stipendiet beviljas efter behovsprövning för ungdomar under 21 år. Ansökningsblankett finns hos kurator. Skall sökas före 15/3 och före 15/10.
Ekonomiskt bidrag till utbildning av barn, som förlorat en förälder. Bidrag kan även lämnas till barn som på annat sätt drabbats av traumatisk händelse. Ansökan skall skrivas innan 1/3 och 1/10, mer information: www.sbus.se
Varje ny elev på skolan fotograferas på vaktmästeriet i början av årskurs 1. Du får sedan ut ett personligt passerkort som dels öppnar dörrar på skolan och dels används i skolrestaurangens tallriksautomater.
Alla på HGY, både elever och personal, ska ha passerkortet synligt på sig. Borttappat passerkort ersätts till en avgift av 100 kr. Kontakta vaktmästeriet om du tappat bort ditt passerkort.
Kurator Huddingegymnasiet Camilla Robertsson: 070-1986241
Kurator RCN Huddingegymnasiet Anna Esmaeli Gustafsson: 070-8790041
Skolsköterska Huddingegymnasiet Carina Nilsson Dahlgren: 070-8790980
Krisinformation; aktuell och bekräftad information om coronaviruset och information på olika språk.
https://www.krisinformation.se/
Ställ frågor anonymt, hitta din närmsta BUP mottagning eller läs fakta och tips kring olika svårigheter och problem som tex ångest, oro, självskadeproblematik. För dig upp till 18 år.
Jourhavande kompis är en chattjour där barn och ungdomar upp till 25 år kan chatta anonymt om vad som helst. Chatten och information om öppettider hittar du på jourhavandekompis.se.
Kvinnofridslinjen
En nationell stödlinje som är öppen dygnet runt för dig som är utsatt våld och hot eller anhörig eller vän till någon som är utsatt. Samtalen är gratis och syns inte på telefonräkningen. Man kan vara helt anonym och de man pratar med har sekretess. 020-50 50 50
Kvinnors nätverk
Här finns Linnamottagningen dit man kan ringa och få stöd och hjälp om man lever under kontroll, hot eller våld. Jourtelefonen är öppen alla dagar 9.00-22.00 och samtalen är gratis och man kan vara anonym. De erbjuder även en öppen verksamhet dit man kan komma och till exempel umgås, ta en fika, få hjälp med läxor eller att söka jobb. 020-40 70 40
Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer
Här kan du hitta den kvinno- eller tjejjour som du bor närmast.
Terrafem
Jourtelefon som är öppen på vardagar kl 9.00-18.00 för kvinnor och tjejer som är utsatta för förtryck eller våld. Det är gratis att ringa och syns inte på telefonräkningen. Här kan man till exempel få hjälp med skyddat boende. 020-52 10 10
Systerjouren Somaya
Hit kan man vända sig för att få stöd om man är utsatt för våld, hedersrelaterat våld, hot eller är anhörig till någon som blir utsatt. Man kan få hjälp på olika språk och samtalen är gratis, anonyma och syns inte på telefonräkningen. De som man pratar med har tystnadsplikt och de erbjuder även juridisk rådgivning gratis. 020-81 82 83, vardagar kl 9.00-16.00.
Origo
Hit kan du vända dig som lever under hedersrelaterat våld och är mellan 13-26 år
020-25 30 00
Vardagar kl 9-16
Killfrågor.se
En stödchatt som riktar sig till killar mellan 10-20 år och är öppen måndagar – torsdagar och söndagar mellan kl19.00-21.00. Man kan vara anonym och vanliga ämnen som tas upp i chatten är skola, föräldrar, kompisar, kärlek och ensamhet. Ca 6 -9 tusen killar hör av sig till chatten varje år.
Under Kevlaret
Chatt för dig som identifierar dig som kille. Här kan man vara anonym och vanliga samtalsämnen är familjeproblematik, prestationsångest, relationer, drogproblematik och kärlek. Chatten är öppen söndagar – onsdagar kl 20.00 - 22.00.
Spelfriheten
För dig som upplever att ditt spelande börjar påverka dig och din vardag negativt. Här kan man få information och de erbjuder gratis självhjälpsmöten både för dig som spelar och för anhöriga. Deras hjälplinje är öppen dygnet runt och bemannas av före detta spelmissbrukare.
08-374300
Brottsofferjouren
Hjälper dig som har blivit utsatt för ett brott eller är anhörig till någon som blivit utsatt för ett brott. Här kan man få stöd på olika språk, stödsamtal, råd, vägledning, information om polisanmälan, förhör och rättegång samt hjälp att söka om ersättning för det brott man utsatts för. Man kan ringa måndagar – fredagar mellan kl 9.00-19.00 eller besöka sin lokala brottsofferjour. 0200-21 20 19
Brottsoffermyndigheten för barn
Allt om barns rättigheter vid ett brott
Föreningen Storasyster
Vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Alla som är över 13 år är välkomna oavsett könsidentitet.
Chatten är öppen måndagar – torsdagar kl 20.00 – 22.00 och söndagar kl 16.00 – 18.00 och man kan vara anonym.
BRIS
En av Sveriges ledande barnrättsorganisationer och hit kan alla under 18 år vända sig för att få stöd och hjälp i olika frågor. Man kan chatta, mejla eller ringa och det går bra att vara anonym. De som arbetar på BRIS har tystnadsplikt och alla samtal är gratis och syns inte på telefonräkningen. Chatten är öppen alla dagar mellan 14.00 - 16.00. 116 11
Tilia
Är en ideell organisation som arbetar för ungas psykiska hälsa.
Chatten är öppen alla kvällar mellan kl 21.00 – 22.30 och man kan vara anonym. De som svarar i chatten har sekretess.
Kuling
Mötesplats för dig som har en förälder med psykisk ohälsa. Du kan chatta anonymt, få information, läsa andras upplevelser i deras forum eller delta i en gruppträff.
Maskrosbarn
Maskrosbarn finns till för dig som har en förälder som dricker för mycket, tar droger eller mår psykiskt dåligt. De har en chatt där man kan vara anonym som är öppen söndagar – torsdagar kl 20.00 – 22.00. Man kan även lyssna på deras podd som berör olika ämnen, delta i olika akriviteter som till exempel helgläger, lovläger, samtalsstöd eller besöka deras ungdomsgård där de brukar hitta på olika aktiviteter som bio, klättring, spela spel, äta middag, spa-kväll eller se på film.
Umo.se
Ungdomsmottagning på nätet
Unga Relationer
Ger stöd till dig under 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det eller är den som utsätter.
Chatt som är öppen alla dagar mellan kl 20.00 – 22.00.
Vårdguiden
Om du är orolig för din hälsa kan du läsa information på deras hemsida eller inga dygnet runt 1177
Jourhavande medmänniska
08-702 16 80
Alla dagar kl 21-06
Chatt söndagar kl 21-24
Självmordslinjen är tillgänglig via chatt och telefon 90 101 och är för dig som har tankar på att ta ditt liv, eller för dig som har frågor om närstående du har tankar på att ta sitt liv. Är det svårt att komma fram till oss kan du mejla ditt telefonnummer så ringer vi upp. Du är alltid anonym när du kontaktar oss och vi har inte anmälningsplikt. Minds Självmordslinje är 90 101 och chatten finns på mind.se/sjalvmordslinjen.
Polis, ambulans, räddningstjänst
Akut 112, annars 114 14 dygnet runt.
Unikum är ett verktyg för vårdnadshavare, pedagoger och elever. Lärplattformen används för att samarbeta kring mål, planer, dokumentation och kvalitet i skolan.
I Unikum kan du som vårdnadshavare få information om ditt barns kunskapsutveckling. Du kan bland annat se omdömen och bedömningar. Unikum används i samband med utvecklingssamtalet.
Det finns två sätt att logga in på i Unikum:
Via appen Unikum Familj. Den finns för nedladdning både för Android och iOS. Du loggar in med BankID och du förblir inloggad på enheten om du inte aktivt loggar ut.
Via Unikums webbsida https://start.unikum.net Du måste välja andra sätt att logga in på längst ner i inloggningsrutan och sedan logga in med BankID.
Vid skolstart i gymnasiet behöver alla nya elever lämna viktiga personuppgifter, anmäla om att få specialkost eller särskilda stödbehov samt lämna samtycke för foto och film och delning av journaler.
Här hittar du fem digitala tjänster som gör det lättare för dig som elev och vårdnadshavare att dela alla nödvändiga uppgifter med skolan. OBS! Du behöver BankID för att använda e-tjänsterna.
Här kan viktiga personuppgifter lämnas. Genom denna tjänst kan du:
Med denna tjänst kan du anmäla särskilda stödbehov som är till hjälp när skolan ska kunna planera stödverksamheten på bästa sätt.
Här kan vårdnadshavare lämna in intyg för elever som har behov av specialkost på grund av medicinska skäl. Detta görs i anslutning till att eleven börjar på gymnasiet.
Anmälan om specialkost av medicinska skäl
Genom denna tjänst kan du lämna hälsouppgifter konfidentiellt i enlighet med kommunens riktlinjer. Det är endast skolsköterska och skolläkare inom elevhälsans medicinska insatser som får tillgång till de uppgifter som lämnas genom denna tjänst.
e-tjänst för att lämna hälsouppgifter
Elevhälsovårdsjournalen är en handling som endast skolhälsovården har tillgång till. För att kunna ta del av elevhälsovårdsjournalen från föregående skola behöver vi ditt medgivande.
Expeditionen är öppen terminstid:
Måndag-onsdag kl 8.00-16.00
Torsdag kl 8.00-15.00
Fredag kl 8.00-14.00
Uppdaterad 14 oktober 2021
Tack för att du återkopplar till oss!
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.