Elevintervjuer

Läs vad några av våra elever tycker om Huddingegymnasiet!

Två elever

Hej Julia, vad tycker du om HGY?

- Jag skulle rekommendera HGY. Jag tycker att HGY är en väldigt bra skola. Lärarna är mycket kunniga och de hjälper till med många saker. Det är en trevlig stämning i skolan. Många elever från olika klasser och årskurser umgås med varandra. (Julia, Naturvetenskapsprogrammet, student 2020)

Klassrum med elever som studerar

Joakim, hur har det varit på HGY?

- Det har varit roligt att lära känna så många personer och alla lärare. Vi har haft flera samarbeten med Karolinska institutet och en hel del studiebesök och exkursioner ut i skogen. Många praktiska moment. Det gick jättebra att kombinera NIU med Natur! (Joakim, Naturvetenskapsprogrammet/NIU, student 2019)

Elev med dator i uppehållsrum

Tune, berätta om hur det är att gå på HGY!

Här på HGY är det högt i tak, bra studiemiljö och det erbjuds inte bara en utbildning som är mycket givande utan också en rolig gymnasietid. 

Skulle du rekommendera HGY?

Jag skulle självklart rekommendera HGY, det är en trygg skola med engagerade och kompetenta lärare som alltid är hjälpsamma och trevliga. 

Hur är stämningen på HGY?

Stämningen på HGY är trygg, och med klasskamrater som supportar och motiverar varandra blir gymnasiet både lättare och roligare.

Tre skäl till att välja HGY!

  1.  Lärarna och klasskompisarna.
  2.  Bra studiemiljöer såsom tillgången till ett stort bra bibliotek, klassrum och lugna korridorer. 
  3.  Bra skolmatsal som även erbjuder frukost. 

Berätta om något du tycker varit extra bra under utbildningen!

Det som har varit extra bra under min gymnasieutbildning är samarbetet mellan skolan och PWC, där man erbjuds att ta del av olika tävlingar och projekt under sina tre år på Huddingegymnasiet. Man kan även kan få möjligheten till en sommarpraktik hos dem. (Tune, Ekonomiprogrammet, student 2020)

Två elever med röda hgy-tröjor

Ana, skulle du rekommendera HGY? 

- Jag är ofantligt nöjd med mitt val av gymnasium och skulle rekommendera HGY till alla som söker en välkomnande atmosfär, skolmotiverande elever och lärare som är ute efter att vi lär oss istället för att bara klara kursen. HGY är en skola där man alltid kan känna sig trygg och ha roligt även när man har mycket att göra. Man får motivation från både elever och lärare. Här bemöts alla med respekt och kärlek. Det jag tycker gör skolan så intressant är även att det är bra blandning av människor med olika bakgrund och historier.

Hur är lärarna? 

- En stor del av vad som avgör hur bra en skola är, är just lärarna. Lärarna som undervisar mig på naturprogrammet är alla kreativa och undervisar alltid på ett spännande sätt så att man verkligen får intresse för ämnet. Jag har redan i början av min utbildning på HGY märkt att alla lärare försöker skapa en så bra relation som möjligt med alla sina elever. Man har alltid någon att fråga om hjälp och de är alltid där för en. Det jag tycker är bäst är att lärare kommunicerar med varandra och gör ett provschema så att eleverna klarar sina prov utan att känna enorm stress. (Ana, tillvänster i bild, Naturvetenskapsprogrammet, årskurs 3)

En tjej och en kille som tittar in i kameran.

Hej Sini och Leo, vad tycker ni om HGY?

- Vi skulle verkligen kunna rekommendera HGY. Dels för de lugna lokalerna som gör det enkelt att finna arbetsro men också för de pedagogiska lärarna som hjälper när det behövs. (Naturvetenskapsprogrammet, studenter 2020)

Fyra tjejer med röda hgy-tröjor.

Irene, berätta om hur det är att gå på HGY!

- Det går bra, jag har gått i skolan i två år och jag ångrar inte mitt val. Ämnena  kan vara lite svåra (såklart det är gymnasiet) men man får alltid hjälp från lärarna och kompisarna i skolan. Varje vecka har vi läxhjälp här på skolan där det kommer in lärare för specifika ämnen som sitter med en och hjälper till så att man förstår. Under läxhjälpen kan man då göra sina läxor så att man slipper göra allt hemma, vilket är väldigt avslappnande.

Skulle du rekommendera HGY, varför i sådana fall?

- Ja, absolut! Jag skulle definitiv rekommendera HGY till andra eftersom på HGY är gemenskapen och kärleken stor. Alla umgås med alla, spelar ingen roll vilken årskurs du går i. Skolan är trygg och det finns en skön atmosfär. Vår skola samarbetar även med ett företag (Pwc) som hjälper och ger kunskap till ungdomar på ekonomiprogrammet om hur man ska styra ett framgångsrikt företag. I 3:an får man starta sitt eget UF-företag (Ung Företagsamhet) vare sig man går i juridik eller ekonomi. HGY ger eleverna många bra förutsättningar för att de ska kunna lyckas i framtiden. 

Hur är lärarna?

- Lärarna i skolan är grymma, otroligt hjälpsamma och motiverande. Ser de att du vill prestera och bli något i framtiden så står de alltid vid din sida. Så allt beror på dig som elev. Så fort man visar respekt (som man borde) visar lärarna det tillbaka. 

Hur är stämningen på HGY?

- HGY är ett glad och rolig skola. Man hör alltid skratt både från elever och lärare när man går i korridoren. Alla sprider bara kärlek och man kan alltid lita på att vaktmästaren lägger ett leende på ens läppar. 

Tre skäl till att välja HGY!

  • Gratis fruktostbuffé
  • Trivsam och avslappnande miljö
  • Arbetsmiljön i skolan. Vi har många ställen i skolan där man kan sitta för att plugga, t.ex i biblioteket finns det ett tyst rum där man kan koncentrera sig och vi har även två växtrum. 

Berätta om något du tycker varit extra bra under utbildningen!

- Det jag tycker har varit särskilt bra under min gymnasietid här på HGY är chansen att åka till domstolar och kolla på olika rättegångar som pågår för att får en uppfattning om hur allt fungerar. Det är både intressant, lärorikt och spännande. (Irene, till höger i bild, Ekonomiprogrammet inriktning juridik, åk 3)

 

Uppdaterad 1 december 2020

Var informationen till din hjälp?