Elever berättar om HGY

Läs vad några av våra elever tycker om Huddingegymnasiet!

Julia går NIU fotboll.
Julia går NIU fotboll åk 1

Julia, du satsar hårt på fotboll. Har det fungerat på HGY?

- Ja, alla är snälla, det är ett bra bemötande här. Lärarna är förstående inför att träning och match tar tid. De är stöttande och skapar trygghet.

Hur är träningarna? 

- Träningarna är bra, killar och tjejer tränar tillsammans vilket gör att det blir bra tempo och vi lär oss av varandra. Tränarna är roliga och bra. De har själva erfarenhet av att spela fotboll på hög nivå och är mycket kunniga. 

Hur är det i övrigt på HGY?

- HGY är över min förväntan, det är en rolig skola med en härlig miljö och trevliga, snälla och roliga människor. Jag älskar personalen, maten är god och frukosten är fantastisk!

Albin mfl i labbsalen.
Albin går Naturprogrammet åk 2
Albin, hur har det varit på Naturprogrammet?

- Min utbildning har varit tuff, men rolig. Naturprogrammet överlag är en relativ tuff utbildning men Huddingegymnasiet har gjort det roligt. Till exempel så har våra lärare hittat på interaktiva och intressanta uppgifter där man till exempel får bygga ett eget ekosystem i biologin eller ”leka” med molekylmodeller på kemi-lektionen.

Vad har varit roligast?

- Det roligaste för mig var nog hela biologin, vår lärare ger oss många roliga uppgifter och låter oss nästan filosofera och gå in på intressanta sidospår under genomgångarna. Mitt drömjobb är att bli läkare och därför var det extra smart för mig att välja Huddingegymnasiet eftersom dom har samarbete med Karolinska Institutet och profil medicin på naturprogrammet.

Teknikelev vid dator
Felix går Teknikprogrammet
Fotograf - Eydis, NANAT20

Hej Filip, du går tredje året på Teknikprogrammet, är det bra?

- Ja! Huddingegymnasiet är en trygg skola med bra lärare och elever. Man känner en fin gemenskap med alla lärare och elever. Vi har även en väldigt bra cafeteria som har ett bra utbud av både dricka och snacks. 

- Det bästa med mitt program är att vi får lära oss nya roliga saker nästan varje lektion, man får även lära sig mycket om datorer. Alla teknik-klasser är väldigt nära och kan hjälpas åt med olika saker. 

- Lärarna är trevliga och kunniga inom sina områden. Lärarna visar även respekt för eleverna som leder till att man får en väldigt bra relation till sina lärare. 

- Det är en väldigt trevlig stämning på skolan, alla elever har en gemenskap och man känner sig alltid välkommen.

- Det som jag tycker är extra roligt med min utbildning är att man får lära sig skapa sina egna spel.

Två flickor vid dator
Kamar och Mina gillar Teknikprogrammet
Fotograf - Eydis, NANAT20

Kamar och Mina, ni går andra året på Teknikprogrammet, hur är det?  

- Det bästa med teknikprogrammet är att lärarna är så kunniga och lär oss nya saker varje dag. Skolan är även välutrustad, vi har speciella datorsalar som bara vi har tillgång till, och bra material att arbeta med. Vi har inte heller några språkkurser på tekniklinjen, det tycker vi är bra.

Hur är lärarna?

- Vi tycker lärarna är bra. Alla lärare är färdigutbildade och engagerade, man känner verkligen att de vill elevernas bästa. De är även bra på att förklara.

Hur är stämningen på HGY?

- När vi började i ettan hade klassen inte så bra gemenskap men man kände sig alltid bekväm och välkommen på skolan, sedan när man lärde känna varandra bättre blev det bättre stämning. Man lär även känna nya människor genom olika kurser där klasserna är blandade som leder till att man aldrig känner sig ensam. 

Är det något som är extra kul?

- Vi båda tycker att Digitalt skapande har varit väldigt kul där man får lära sig t.ex. att redigera olika bilder och utveckla sitt egna rum. För det mesta är allt bra.

Rekommenderar ni HGY?

- Ja, vi skulle verkligen rekommendera HGY, maten är väldigt god och vi har frukostbuffe varje morgon från 07:30 till 09:00. Det finns även många olika platser på skolan för att studera och en bra arbetsmiljö. 

Tre glada killar
Det är en härlig stämning på HGY, tycker de här teknikeleverna.

Hej Melvin, vad tycker du om HGY?

- Huddingegymnasiet är en trygg och fantastisk skola på många sätt. Det är en härlig gemenskap mellan eleverna, kunniga och engagerade lärare samt alltid en trevlig stämning när man kliver in genom skolans dörrar. Det bästa med HGY är dock Teknikprogrammet.

Ja, du går Teknikprogrammet, hur är det?

- Teknikprogrammet är ett extremt roligt program där du lär dig nya saker varje dag som du har användning av för resten av ditt liv. Du förbereds inte bara för högskolan utan för hela livet och den framtid och utveckling som vi nu har framför oss.

- Vi utmanas ofta på roliga sätt där vår kreativitet sätts på prov genom att exempelvis delta i olika tävlingar. Förra året kom vi faktiskt tvåa i en internationell tekniktävling vilket var fantastiskt kul. Sammanhållningen i teknikklasserna är även något som får en att gå till skolan med ett leende på läpparna varje dag. Ett grymt program att gå på helt enkelt. (Melvin, till höger i bild, Teknikprogrammet åk 3)

Flicka går ekonomi
Sofia går Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi
Fotograf - Tindra Lindholm SABETP20

Sofia, skulle du rekommendera HGY?

- Ja! Jag tycker att det är en bra skolmiljö och lärarna är mycket kunniga inom sitt område. 

Du går Ekonomiprogrammet, vad är det roligaste med ditt program?

- Det roligaste med mitt program är UF-företagen. Vi startar egna företag. Det är en rolig och lärorik process som jag alltid kommer ha nytta av i framtiden. 

Vad tycker du om lärarna?

- Jag tycker bra om lärarna, de är väldigt förstående och man får ofta en bra och nära relation med de flesta. Vilket jag uppskattar. 

Hur är stämningen på skolan?

- Jag tycker stämningen är både lugn och rolig. Man får mycket utrymme till att jobba i lugn och ro men man får också utrymme till att umgås och hitta nya vänner. 

Två tjejer
Sofie och My gillar Samhällsvetenskapsprogrammet.

Sofie, varför ska man söka till Samhällsvetenskapsprogrammet på HGY?

- Jag tycker att man ska söka till samhällsprogrammet för att det är ett väldigt brett och intressant program. Det är ett program som lyfter upp viktiga samhällsfrågor som är roliga att diskutera. Just jag läser även beteendevetenskap där man får lära sig om hur människor tänker och agerar i diverse situationer. Kunskapen man lär sig är inte bara viktig inom skolans område utan behövs genom hela livet.

Har ni gjort något speciellt på senare tid?

- En dag som jag tyckte var jättemysig var orienteringsdagen. Det är en dag då några klasser åt gången åker och orienterar. Det var jättefint väder och alla fick samarbeta med alla för att kunna hitta alla kontroller. Mycket skratt och många leenden skapades under dagen. Där fick vi även lära oss lite mer fördjupat om hur man orienterar vilket var väldigt intressant.

Vad tycker du om lärarna på HGY?

- Lärarna på skolan är helt underbara. De gör alltid sitt bästa för att hjälpa till med både uppgifter och konflikter som kan uppstå. De ser till att skolan är en trygg plats där man kan studera och spendera sina dagar på bästa sätt!

Är det bra gemenskap på HGY?

- På den här skolan kan alla umgås med alla. Jag tycker att det är viktigt med en stor gemenskap på skolan då man kan prata med äldre elever på skolan om man behöver hjälp. Jag ser alltid olika klasser som äter med varandra på lunchen eller pratar på rasterna. Detta skapar en jättefin stämning då det finns så mycket kärlek mellan alla klasser. (Sofie, till vänster, Samhälle med inriktning Beteende och Psykologi, åk 3)

Två killar spelar fotbollspel.
Elias, Samhällsvetenskapsprogrammet och Oliver, Ekonomiprogrammet, brukar spela på rasterna.
Fotograf - Josef, TEIMT

Hej Elias, vad tycker du om HGY?

- Jag tycker om skolan eftersom jag främst gillar lärarna, det är det viktigaste för mig. Man får den hjälp man behöver och lite mer. Jag gillar definitivt frukosten som erbjuds varje morgon. Den ger en bra uppstart inför dagen och det är mycket som erbjuds. Det får mig att klara dagarna mycket bättre.

Ja, du går Samhällsprogrammet, hur är det?

- Lärarna är bra inom Samhällsprogrammet, jag gillar just samhällsprogrammet eftersom det finns mycket intressanta ämnen.

Är det bra gemenskap på HGY?

- Ja, du kan verkligen snacka med vem som helst och du får den hjälp du behöver, alla är väldigt trevliga och jag känner mig trygg att gå här. Jag vet att alla lärare tar hand om mig om det behövs.

Intervju: Josef TEIMT19

Felix i cafeterian
Felix, Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende
Fotograf - Tindra Lindholm, SABETP20

Felix, hur är det att gå på HGY?

- Jag tycker att det är en bra skola med bra lärare! Man får bra hjälp av lärarna om man har problem med nånting. Det finns även bra utrymme att kunna umgås med sina vänner mellan lektionerna och på rasterna.

Vad tycker du är bra med ditt program? 

- Jag tycker det är en bra kombination av kurser med kunniga lärare som är bra på sitt jobb!

Skulle du rekommendera HGY? 

- Ja, som sagt är det en bra skola med bra lärare. Jag tycker även att maten är bra och jag älskar cafeterian. Madde som jobbar i cafeterian är supertrevlig!

flicka i labbsal
Stella i labbsalen
Fotograf - Yosser, NANAT20

Stella, du som går Naturvetenskapsprogrammet, kan du rekommendera HGY?

- Ja, jag skulle absolut rekommendera HGY! Det är en väldigt fin och fräsch skola med trevligt folk, bra lärare och inte minst riktigt bra frukost. 

Vad är det bästa med ditt program?

- Det bästa med mitt program är att man får forska väldigt mycket. Man får lära sig mycket om hur omvärlden fungerar och varför den fungerar som den gör, som man kanske inte tänkt på tidigare.

Hur är lärarna på skolan?

- Lärarna är strukturerade och har en bra kommunikation med eleverna. Många lärare känns som ens kompisar som man kan prata med om i princip vad som helst.

Vad är det för stämning på skolan?

- Stämningen på skolan är väldigt positiv tycker jag. Eleverna har en bra samhörighet och man hör alltid folk som skrattar.

Är det något speciellt med din utbildning som varit extra roligt ?

- Labbarna skulle jag säga. Vi får laborera om det mesta och labbarna vi gör är både intressanta och roliga att utföra.

Flicka på samhällsprogrammet
Ruqayya läser Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhälle
Fotograf - Tindra Lindholm, SABETP20

Kan du rekommendera HGY?

- Ja! Det är en trygg miljö med bra och kunniga lärare. Det är även bra och lärorika lektioner med bra arbetsro.

Vad är det bästa med ditt program?

- Jag tycker om att det är en sådant brett program så att man har många möjligheter sedan. Jag tycker även att det är många roliga kurser!

Vad tycker du att det är för stämning i skolan? 

- Jag tycker att det är en rolig stämning i skolan. Det är även en bra arbetsro trots att stämningen också är rolig.  

Två flickor studerar
Saga och Moa går Samhällsvetenskapsprogrammet.
Fotograf - Maryam, SABETP20

Moa och Saga kan ni rekommendera Huddingegymnasiet?

- Ja, absolut, jag skulle rekommendera huddingegymnasiet till andra elever, eftersom det finns många bra lärare på skolan. De är högutbildade och mycket hjälpsamma, säger Moa. 

- Jag skulle definitivt rekommendera skolan till kommande elever, säger Saga. Anledningen är att HGY är en stor skola, det finns flera lokaler där man kan sitta och plugga i lugn och ro. Själv brukar jag sitta i biblioteket och studera. Det finns bra frukost och cafeterian är en trevligt plats att umgås med sina kompisar. 

Saga vad är det bästa med ditt program? 

- Det bästa med Samhällsvetenskapsprogrammet är psykologi-profilen vilken jag tycker om. Programmet har flera bra kurser vilket leder till att man får mycket kunskap. Lärarna är högutbildade. Programmet lyfter upp flera samhällsfrågor som man brukar diskutera i klassen.  Dessutom är det ett mycket brett program som öppnar flera dörrar för framtiden. Jag vill bli psykolog och därför är Psykologi- och Kriminologi-kurserna intressanta och de är mycket lärorika. 

Hur är lärarna på HGY Moa?

- Jag gillar mina lärare de är snälla, säger Moa. Lärarna är pedagogiska och de är rättvisa. Lärarna motiverar oss, de är tydliga med instruktionerna och man får bra feedback. Man får chans att förbättra sig när man är inte nöjd med sitt resultat.

Vad är det för stämning på skolan?

- Jag tycker att det är bra stämning och både lärare och elever är trevliga. Det är även lätt att prata med alla på skolan, och det finns en respekt mellan lärare och elever, säger Saga. 

Är det något speciellt med din utbildning som har varit extra roligt?

- Jag går Samhällsvetenskap inriktning beteende, profil psykologi, detta tycker jag är en väldigt intressant och rolig utbildning och det som är extra roligt med utbildningen är psykologi, samt etnicitet och kulturmöten och kommunikation, säger Moa.

- Jag anser att det är en rolig utbildning, som är väldigt bred. Jag tycker att historia är rolig, men att psykologin också är extra rolig, säger Saga.

Två hockeykillar
Oscar och Wille på träning med NIU Ishockey
Fotograf - Julia SABETP20

Oscar, vad tycker du om att gå på HGY?

- HGY är en bra skola där det alltid är bra stämning

Vad är det bästa med Ekonomiprogrammet?

- Skulle säga just UF-delen (Ung Företagsamhet), det är jättekul att lära sig driva företag speciellt med sina bästa kompisar.

Hur är lärarna?

- Lärarna är grymma, riktigt lätta att prata med och väldigt tydliga med vad som ska göras. De gör även varierade lektioner vilket är kul så att man får omväxling och så att man inte blir trött eller uttråkad och tappar intresset för lektionen. En annan positiv sak med lärarna är att de aldrig ger upp om oss elever, utan pushar oss tills vi går i mål.

Hur är stämningen på skolan?

- HGY har en bra och rolig stämning skulle jag säga. Alla klasser är med varandra näst intill, och ålder behöver inte vara något som skiljer eleverna åt.

Är det något speciellt med din utbildning som är extra roligt?

- Jag går ju NIU hockey och är ju extremt glad och tacksam för den utbildning jag fått hittills. Vi har alltid kul under NIU träningarna!

Flicka vid dator
Tindra går på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning beteende, profil psykologi
Fotograf - Saga, SABETP20

Tindra, kan du rekommendera HGY? 

- Jag kan absolut rekommendera HGY! Jag tycker det är en bra skola med bra lärare. Det finns alltid bra hjälp att få och stämningen mellan eleverna är underbar. Jag gillar även att det är en så stor skola med många platser att kunna umgås på.

Vad är det bästa med ditt program? 

Det bästa med mitt program är att det är så brett, man kan studera vidare efteråt och man har många valmöjligheter. Även att vi har mycket psykologi som jag tycker är så intressant. Om man gillar psykologi och samhällsvetenskap är detta program perfekt. Jag är väldigt nöjd med mitt val!

Hur är lärarna?

- Lärarna är väldigt tillmötesgående och rättvisa! Man får bra hjälp om man skulle ha svårt för nånting.

Vad är det för stämning på skolan?

- Jag tycker det är en bra stämning! I cafeterian möts alla elever och man umgås med sina vänner. I klassrummet upplever jag att det även där är en bra stämning.

Är det något speciellt med din utbildning som har varit extra roligt?

- Som sagt är psykologi det som jag tycker är extra roligt med mitt program. Men generellt så trivs jag väldigt bra med min utbildning, jag har fina vänner och en fin klass!

Två killar pluggar
Omar går ekonomi juridik och Zardasht går ekonomi ekonomi 
Fotograf - Yara NANAT20

Omar och Zardasht, kan ni rekommendera HGY? 

- Ja det skulle jag kunna göra, säger Omar.

- Ja, jag kan rekommendera HGY eftersom det är en underbar skola med underbara elever, säger Zardasht.

Zardasht, vad är det bästa med ditt program?

- Det bästa med ekonomiprogrammet är att vi får starta ett eget företag i åk 3. 

Är lärarna bra?

- Lärarna är väldigt bra och det är en oerhört bra relation mellan lärare och eleverna vilket gör skolan mycket rolig, säger Omar. 

- Lärarna är fantastiska och bra, de är väldigt kreativa, säger Zardasht. 

Vad är det för stämning på skolan?

- Det är en bra stämning i skolan och alla elever i skolan är vänner med alla, är de båda överens om. 

Är det något speciellt med din utbildning som har varit extra roligt?

- Ja, att vi har fått besöka så många muséer som vi har, bland annat Etnografiska museet som var extra roligt, säger Omar. 

Trivs du i din klass?

- Ja jag trivs väldigt bra i min klass, säger Omar.

- Ja, jag trivs i min klass och jag trivs dessutom med mina lärare då de är roliga och tar hand om oss, säger Zardasht . 

Beskriv HGY med tre ord:

- Rolig, berikande och intressant, säger Omar.

- Givande, rolig och spännande, säger Zardasht.

Två flickor på studieplats
Julia och Saga går Samhällsvetenskapsprogrammet
Fotograf - Almina SABETP20

Saga, kan du rekommendera HGY ?

- Ja, jag kan rekomendera HGY, jag tycker det är en trygg skola med bra lärare.

Vad är det bästa med ditt program?

- Det bästa är att det är mycket variation i ämnena och intressanta kurser. 

Vad är det för stämning på skolan?

- Stämningen på skolan är bra, man känner sig trygg bland alla elever.  Jag tycker extra mycket om kaffeterian som har blivit en samlingsplats för alla. 

Vad fick dig att börja på Huddingegymnasiet?

- Det som fick mig att börja i skolan var att den ligger nära till där jag bor, skolan ligger även väldigt nära pendeltågsstationen och bussar vilket är väldigt skönt då jag inte orkar att åka så långt. Men även min bästavän som är ett år äldre gick i den här skolan och rekommenderade den till mig. 

Hur är lärarna på skolan?

- Lärarna på skolan är bra och väldigt tydliga vilket jag tycker om, de har även väldigt intressanta och roliga uppgifter och är även väldigt förstående om man undrar något vilket får en att känna sig trygg i klassrummet.

Vad är det roligaste du har gjort i ditt program?

- Det roligaste vi har gjort i skolan tycker jag har varit när vi har gjort mycket skolaktiviteter. Vi har till exempel varit på museum och vandrat. 

Flicka vid dator
Anna går på Ekonomiprogrammet
Fotograf - Aber SASAM20

Anna, skulle du rekommendera HGY och varför?

- Ja, det skulle jag göra. Det är en välkomnande stämning direkt när man kommer in i skolan. Det bästa med skolan är nog den kostnadsfria frukosten. Man kan snabbt gå förbi och äta när man inte hinner äta hemma. Trevligt med elever och sällskap. Lärarna är dessutom framåtdrivande.

Vad är det bästa med Ekonomiprogrammet? 

- De bästa med programmet är nog lärarna och lektionerna. Det handlar mycket om pengar och hur man kan förbereda sig inför framtiden. Dessutom så får vi PwC-uppgifter, (PwC är ett företag HGY samarbetar med), super-roligt att hålla på med. Varje år har vi många företagssamarbeten i Stockholm, där vi får en uppgift som vi sen ska presentera och då har vi chans att vinna pengar!

Hur är lärarna och lektionerna? 

Vår företagsekonomi-lärare is on top! Man lär sig alltid något nytt och det är de som gör lektionerna intressanta, väldigt sköna och lärorika!

Vad är det för stämning på skolan?

En mysig stämning skulle jag säga, jag uppskattar sofforna och cafeterian!

Flicka vid dator
Julia går Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende, profil psykologi
Fotograf - Emma SABETP20

Julia, du går Samhällsvetenskapsprogrammet, varför valde du ditt gymnasieprogram?

- Jag vill bli polis när jag går ut skolan så detta program är en bra grund för mitt framtida yrkesval. Det är även ett väldigt öppet program så det finns möjligheter att utbilda sig till nästan vad som helst efter skolan.

Vad är det roligaste du har gjort på ditt program?

- Det roligaste vi har gjort i skolan var nog när vi hade ett FN-rollspel, då fick vi klä ut oss och rollspelet togs på allvar av elever och vår lärare vilket gjorde det ännu roligare.

Vad är det bästa med Huddingegymnasiet?

- Det bästa med Huddingegymnasiet är att det finns en gemenskap i hela skolan vilket jag tycker om, både mellan lärare och elever. Jag upplever en enorm trygghet när jag kommer till skolan vilket gör att det aldrig blir jobbigt att åka hit.

Uppdaterad 21 april 2023

Var informationen till din hjälp?