Inför gymnasievalet

Du är varmt välkommen att besöka oss inför ditt gymnasieval. Vi erbjuder många tillfällen för dig att träffa oss, både fysiskt och digitalt.

Huddinges gymnasiemässa torsdag 20 oktober

- På Sågbäcksgymnasiet anordnas för alla elever som går i åk 9 och bor i Huddinge kommun en egen gymnasiemässa. Alla elever som går i kommunens grundskolor kommer att besöka mässan under skoldagen gemensamt med respektive skola.  Vårdnadshavare är välkomna mellan kl. 16:00-18:00. Platsen för mässan är Sågbäcksgymnasiets bygghall på Huddingevägen 352.

Digital gymnasiemässa 22-23 november

- Här kan du besöka vår monter via en dator. Vi visar filmer och annat som berättar om HGY. Elever, lärare samt skolledare är redo att chatta med dig.

Öppet hus tisdag 29 november kl. 17-19, lördag 28 januari kl. 11-13, tisdag 9 maj kl. 17-19. Ingen föranmälan krävs.

- Innehållsrika timmar som vi rekommenderar! Vi inleder med information från rektor Mats Johansson som inkluderar en frågestund. Därefter kan du följa med elevambassadörer på en rundvandring och träffa lärare och elever som berättar om HGY samt svarar på dina frågor. Vi brukar avsluta med en gratis fika i cafeterian. 

Elev för en stund 

- Innebär att du under en del av skoldagen träffar en elevambassadör som tar dig med till en eller ett par lektioner. Ni tar en rundtur på HGY och elevambassadören berättar om det program du är intresserad av. Du får tillfälle att ställa frågor och en känsla för hur det är att vara elev på HGY. Se mer i rutan nedan.

Ställ en fråga - I stället för att komma till oss kan du när som helst ställa frågor till lärare och rektor på mail. Se mer i rutan nedan.

Ladda ner utbildningskatalog här!

Två elevambassadörer
Elevambassadörerna Julia och Tindra kan du träffa på Öppet hus.

Läs intervjuer med våra elever här!

Uppdaterad 13 april 2023

Var informationen till din hjälp?