Inför gymnasievalet

Besök oss gärna inför ditt gymnasieval! Förutom att vi deltar på Gymnasiemässan i Älvsjö kommer vi ha flera Öppet hus, både vardag och helg. Dessutom finns möjligheten att träffa lärare och elever under skoltid genom att vara Elev för en stund. Du är varmt välkommen!

Har du frågor kring statistik och meritvärden? Besök gymnasieantagningen.se

Huddinges gymnasiemässa: torsdag 19 oktober 

- Huddinges egen gymnasiemässa anordnas för elever som går i åk 9 och bor i Huddinge kommun. Alla elever som går i kommunens grundskolor kommer att besöka mässan under skoldagen tillsammans med respektive skola.  Platsen för mässan är Växthuset i Huddinge centrum.

Gymnasiemässan i Älvsjö: 21-23 november

- Här kan du besöka vår monter och prata med våra trevliga och duktiga elevambassadörer. Även skolledare och studie- och yrkesvägledare kommer att finnas på plats för att vägleda dig inför ditt gymnasieval. 

Öppet hus: lördag 25 november kl. 10-14, lördag 27 januari kl. 10-13, tisdag 9 maj kl. 17-19. Ingen föranmälan krävs.

- Innehållsrika timmar som vi rekommenderar! Vi inleder med information från rektor Mats Johansson som inkluderar en frågestund. Därefter kan du följa med elevambassadörer på en rundvandring och träffa lärare och elever som berättar om HGY samt svarar på dina frågor. Vi brukar avsluta med en gratis fika i cafeterian. 

Elev för en stund: 29 januari - 2 februari

- Innebär att du under en del av skoldagen träffar en elevambassadör som tar dig med till en eller ett par lektioner. Ni tar en rundtur på HGY och elevambassadören berättar om det program du är intresserad av. Du får tillfälle att ställa frågor och en känsla för hur det är att vara elev på HGY. Se mer i rutan nedan.

Ställ en fråga - I stället för att komma till oss kan du när som helst ställa frågor till lärare och rektor på mail. Se mer i rutan nedan.

Se filmen om Huddingegymnasiet! Filmen är ett elevarbete skapat i kursen Digitalt skapande.

 

Ladda ner utbildningskatalog 24/25 här!

Läs intervjuer med våra elever här!

Rektor Mats Johansson berättar om Huddingegymnasiet!

Uppdaterad 7 februari 2024

Var informationen till din hjälp?