Rektor Mats Johansson hälsar dig välkommen!

19-11-20

Nyhet

Mats svarar på frågor om varför du ska välja Huddingegymnasiet.

Mats Johansson, rektor på Huddingegymnasiet.

Varför ska man välja Huddingegymnasiet?

– Vi erbjuder dig bra lärare och bra kamrater i en bra miljö – alla de förutsättningar du behöver för att nå så långt du kan i dina studier. Du väljer oss för att du vill få en bra grund att stå på, när du ska välja vidare till högskolan. För då är det viktigt att du har fått med dig riktiga kunskaper som gör att du lyckas. Vi gillar kunskaper och lärande på vår skola – och du får en massa skoj, samtidigt som du lär dig mer och mer – det är kunskapsglädje!

Hur är lärarna?

– Vi har bra lärare, som gillar vår skola, vilket märks på att man gärna stannar kvar och arbetar vidare med våra elever. Vi tycker det är viktigt att se eleverna – för vi vet att då mår man bättre, och mår man bättre som elev, då presterar man bättre. Nästan alla våra lärare är legitimerade och undervisar i de ämnen de har utbildning för, och alla våra lektioner är lärarledda. Vi tror på att du som elev mår bra av att ha samma lärare hela tiden. Goda relationer är viktiga!

Vilka elever går på HGY?

– En massa olika elever, men som alla vill lyckas! Det ger en rolig och utvecklande mix av åsikter, bakgrunder och framtider. På vår skola får man vara den man är, det märks att vi är en skola för mänskliga rättigheter och här kan du uttrycka vem du är – kreativt!

Vad är du mest stolt över?

– Att våra elever presterar allt bättre och bättre, samtidigt som de är trygga och mår bra. Att vårt klimat gör att man gärna är hos oss, och att för den som vill lyckas finns det ingen gräns – på vår skola, med våra lärare, så kan du som elev bli hur bra som helst!

Uppdaterad 20 november 2019

Var informationen till din hjälp?