Huddinge kommun ordnar klassvisa studentfiranden

20-05-28

Nyhet

Med anledning av ett nytt politiskt beslut kommer alla fem gymnasieskolor i Huddinge kommun att erbjuda gymnasiestudenter i årskurs 3 ett mindre studentfirande klassvis i samband med vårens avslutning.

- Många elever har skrivit och önskat att de åtminstone ska få möjlighet att träffa sina klasskamrater och sin mentor för att få säga hej då och tacka för de tre gymnasieår de upplevt tillsammans. Det tycker jag att våra ambitiösa elever är väl värda, och därför har jag bett kommunens skolledare att än en gång se över möjligheterna att ordna en klassvis sammankomst, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Dubbelt firande planeras

Det innebär att Huddinges kommunala gymnasieskolor nu planerar för ett dubbelt studentfirande. Det digitala firandet som planerats för varje skola genomförs enligt plan.

Utöver det kommer eleverna nu även att bjudas in till en klassträff där de får tillfälle att skriva i varandras studentmössor, minnas sina gymnasieår och säga hej då till varandra och sin mentor. Klassträffarna kommer att ordnas utomhus i form av en picknick utspritt på olika platser i kommunen, under vecka 24, mellan måndag den 8 juni och fredag den 12 juni. Skolorna kommer att bjuda på alkoholfri dryck och tilltugg.

För att kunna leva upp till Folkhälsomyndighetens krav avseende gruppers storlek får inte närstående delta. Om elever skjutsas till och från picknickplatsen måste den medföljande stanna i sin bil.

Mer detaljer om firandet meddelas direkt till eleverna via mentorerna.

Uppdaterad 28 maj 2020

Var informationen till din hjälp?