Om Huddingegymnasiet

På Huddingegymnasiet finns sex utbildningar att välja mellan. Vår personal trivs och vi har en låg personalomsättning med en hög andel behöriga lärare. Alla våra lektioner är lärarledda. Vi tror på att du som elev mår bra av att möta samma lärare hela tiden. Goda relationer är viktiga!

 

Personal på HGY
Huddingegymnasiet är en stabil skola med låg personalomsättning och en stor andel behöriga lärare.

En skola där du får uttrycka vem du är

Huddingegymnasiet erbjuder en rad olika program och inriktningar vilket skapar en mångfald av elever med olika intressen. På vår skola får du vara som du är vilket inte minst visar sig i att vi är en skola för mänskliga rättigheter. Här kan du uttrycka vem du är - kreativt! 

Tiden efter gymnasiet

För att du redan under din gymnasietid ska få en inblick i vad som väntar efter gymnasiet har vi samarbeten med universitet och högskolor och med Ung Företagsamhet (UF). Sedan 2001 har vi ett samarbete med Karolinska Institutet där elever från alla skolans program får bekanta sig med universitetsvärlden.

Lokalerna är välutrustade

Våra datorsalar, laboratorier och bibliotek är välutrustade för att ge dig de möjligheter som du behöver för dina studier.

Egen idrottshall

VI har en egen sporthall och du har tillgång till både gym och simhall då huddingehallen ligger precis bredvid.

Skolrestaurang med hotellfrukost

Hos oss kan du inleda dagen med en nyttig och lyxig frukost som många jämför med hotellfrukost. För våra elever är den gratis! I princip all mat är lagad från grunden och vi är måna om att försöka använda ekologiskt, närodlat efter säsong. 

Chromebooks till eleverna

Våra elever får en egen Chromebook. Vi anser att det är det bästa digitala skolverktyget som marknaden erbjuder för närvarande. Du ska enkelt kunna skriva och ta med dig ditt verktyg till lektionerna. 

I filmen, som är ett elevarbete, visar Emma hur en dag kan se ut på HGY.

Uppdaterad 17 oktober 2023

Var informationen till din hjälp?