Svenska Akademiens ordlista och Nationalencyklopedien

Svenska Akademiens ordlista - SAOL som app

Svenska Akademiens ordlista (SAOL) innehåller cirka 125.000 ord och finns som app för smarta mobiltelefoner.

Appen innehåller stavningshjälp som gör det möjligt att söka efter ord även om du inte vet exakt hur de stavas. För varje ord får du ordets alla böjningformer skrivna i klartext. Du kan lägga in bokmärken och skicka ord med e-post.

Det finns även "korsordshjälp", om man istället för varje bokstav som är okänd, lägger in ett mellanslag. Ordboken ger då förslag på möjliga ord.

Läs mer om appen SAOL på Svenska Akademiens webbplats

NE.se finns nu som app

Skulle du vilja söka i NE.se hemifrån eller använda NE:s app?

All personal och alla elever inom Huddinge kommuns skolor kan kostnadsfritt använda NE.se – Nationalencyklopedien med UR - Utbildningsradions program, var än man befinner sig.

Allt som behövs är att man inom Huddingegymnasiet i NE.se går in under Skapa personligt konto, och där välja att registrera sig som skolpersonal eller som elev. Elever under 18 år behöver vårdnadshavarens tillstånd innan de registrerar sig.

Vill du använda appen?

Appen är endast avsedd för NE:s skolanvändare inom Huddinge kommun. Den är gratis att ladda ner. Sök på NE Skola i App Store eller Google Play. När du har installerat appen i din telefon eller IPAd, så använder du dina personliga inloggningsuppgifter för NE.se för att logga in på appen. 

Läs mer om NE.se

Uppdaterad 6 oktober 2022

Var informationen till din hjälp?