Huddingegymnasiet är en skola för mänskliga rättigheter genom ett samarbete med svenska Amnesty. Att i utbildningen förmedla och förankra respekten för mänskliga rättigheter är något som alla skolor i landet har till uppgift.
Huddingegymnasiets samarbete med Amnesty jobbar med detta enligt en särskild modell där de mänskliga rättigheterna får en central plats i undervisningen och lärarna fortbildar sig varje år kring utvecklingen på området.
Huddingegymnasiet är med i Raoul Wallenberg academys kubprogram. Programmet innebär att 30 kuber i trä, en för varje mänsklig rättighet, skickas runt till utvalda skolor runt om i Sverige och även utomlands.
Under läsåret 2022/2023 arbetar vi med rättighet nr 2 (Rätten att inte utsättas för diskriminering). Genom arbetet med kuben och samarbetet med Amnesty får vi stöd med att arbeta strategiskt för att uppfylla skolans övergripande demokrati- och värdegrundsuppdrag samtidigt som eleverna uppmuntras att själva göra skillnad. Arbetet avslutas i samband med Roul Wallenbergs dag i augusti då alla 30 kuber samlas i en offentlig utställning i Kungsträdgården i Stockholm.
Andra samarbeten
Huddingegymnasiet har en rad samarbeten igång som stärker och utvecklar var och en av de utbildningar som du kan välja bland. Högskolor, universitet och organisationer finns bland våra samarbetspartners. Vare sig du är intresserad av naturvetenskap, teknik, språk, idrott, historia eller entreprenörskap – så finns det något som kanske kan intressera just dig.
Pedagoger som samarbetar med pedagoger
Våra lärare har utvecklat flera andra samarbeten. Huddingegymnasiet har alltid även generöst välkomnat lärarkandidater. En öppen och utvecklande miljö är en förutsättning för ett gymnasium som tänker framåt.
Karolinska Institutet (KI) och Huddingegymnasiet driver ett samarbete då elever framför allt från naturvetenskapsprogrammet får bekanta sig med universitetsvärlden.
Genom olika aktiviteter får elever från Huddingegymnasiet kontakt med KI och tillgång till aktuell medicinsk och naturvetenskaplig forskning.
Vid frågor om Huddingegymnasiet och Karolinska Institutet samarbete, hör av dig till: Eva Feron, koordinator i samarbetet, KI, eva.feron@ki.se
Redan under din gymnasietid på Huddingegymnasiet kan du få en verklig inblick i att starta ett eget företag. Det finns erbjudanden om att göra sitt projektarbete inom högskola och universitet eller att läsa en kurs och få högskolepoäng redan under gymnasietiden. Vi försöker att ge möjligheter och utblickar i olika former inom alla våra utbildningar.
Du som vill driva ett eget företag
Huddingegymnasiet samarbetar med Ung företagsamhet (UF). Det innebär att du redan under din gymnasietid har möjlighet att att ta del av andras erfarenheter av entreprenörskap och får möjlighet att starta ett eget företag.
Projektarbete i samarbete med Ung företagsamhet
Ett eget företag kan bli ditt projektarbete - från affärsidé, till ett riktigt företag - som du driver under ett läsår och sedan avvecklar. Professionell rågivning kan du få av Ung företagsamhet.
Mässor
Huddingegymnasiets elever deltar regelbundet i Ung företagsamhets mässor.
PwC Vi är stolta över samarbetet med PwC , som är Sveriges ledande företag inom revision, redovisning och verksamhetsutveckling. Redan under åk 1 får du genomföra ett projekt där representanter från PwC medverkar och agerar mentorer och guidar dig och din grupp genom arbetet. Samarbetet fortsätter sedan under hela gymnasietiden och i årkurs tre kan kontakten med PwC komma till stor nytta när det är dags för dig att driva ett eget företag.
Uppdaterad 17 oktober 2022
Tack för att du återkopplar till oss!
Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.