Teknik

Nobelpristagare i kemi besöker HGY! På bilden ser vi Stanley Whittingham föreläsa för Teknik- och Naturelever! Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger en grund för vidare studier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden. Teknikprogrammet är för dig som är kreativ, nyfiken och har viljan till att lära dig nya saker.

Nobel Whittingham red 690px.jpg

Rektor Mats Johansson berättar om Teknikprogrammet, se filmen!

Detta är programmet för dig som är intresserad av teknik och utveckling av teknik i ett hållbart samhälle. Det bygger på ett etiskt och ansvarsfullt förhållningssätt. Utveckling av teknik sker ofta i projektarbetsform. Till din hjälp har du interaktiva och digitala medier för att presentera innehåll på både svenska och engelska.

Inriktning informations- och medieteknik

Den här utbildningen passar dig som är intresserad av teknik, datorer och webb. Du kommer framför allt att lära dig mycket om datorteknik, programmering och webbutveckling.

Inriktning Informations- och medieteknik

Profil: Webbutveckling
Programfördjupning: Digitalt skapande 1, Gränssnittsdesign, webbserverprogrammering 1, Elektronik och micro datorteknik.

På Huddingegymnasiet vill vi utveckla våra elevers kreativitet, ingenjörskap och förståelse av tekniska utvecklingsprocesser. Detta gör vi genom en projektinriktad undervisning med mycket laborativt arbete som ger kunskaper och färdigheter i att samarbeta med andra.

Vill du läsa vidare till ingenjör?

Om du vill söka vidare till en civilingenjörsutbildning ska du välja kurserna Matematik 4 och Fysik 2 inom ramen för det
individuella valet. Du kan också välja T4, en ettårig gymnasieingenjörsutbildning med minst tio veckors praktik.

Uppdaterad 27 april 2020

Var informationen till din hjälp?