Äldreboenden där du känner dig som hemma

På våra äldreboenden är det trivsamt och tryggt att bo. Här får du alltid personlig omsorg, spännande aktiviteter och gemenskap.

Meningsfulla och aktiva dagar

Vi vill att du som bor hos oss ska känna att din tillvaro är meningsfull och aktiv. Därför ordnar vi roliga och intressanta aktiviteter som främjar gemenskap, kreativitet och stimulans.

Tycker du om att spela bingo, sjunga allsång eller gå på gymnastik? Vill du delta i spännande evenemang eller kanske gå en kurs? Du väljer själv vad som passar dig och ger din vardag glädje och mening!

En äldre person håller en kanin.

Trygg omsorg och vård

Våra äldreboenden har olika inriktningar. Vissa passar för dig som har fysiska besvär och sjukdomar (somatisk inriktning) och andra är specialiserade mot demens.

Vi erbjuder även korttidsplats för dig som bara behöver vård på äldreboende under en kort tid, och växelvård för dig som omväxlande behöver bo hemma och på ett korttidsboende.

Läs mer om korttidsplats och växelvård

All vår kompetenta personal är utbildad och kan ge dig den vård du behöver. Personalen på våra demensenheter är utbildad enligt Svenskt demenscentrums utbildning för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom.

Vårdpersonal på våra äldreboenden:

  • Undersköterskor och vårdbiträden finns på plats dygnet runt.
  • Sjuksköterskor finns på plats under dagtid på vardagar, och är tillgängliga dygnet runt.
  • Fysioterapeut och arbetsterapeut finns tillgängliga under dagtid på vardagar.
  • Läkare besöker boendena regelbundet och finns tillgänglig dygnet runt om du behöver medicinsk vård.

Innan du flyttar in hos oss får du och dina närstående träffa den sjuksköterska som ansvarar för att samordna omvårdnaden, för att prata om ditt vårdbehov. Det kan till exempel vara att du behöver hjälp med dina mediciner eller något hjälpmedel.

På våra boenden får vi regelbundna besök av läkare. Om du väljer den läkaren får du träffa hen nära inpå att du flyttar in. Sedan får du en läkemedels- och hälsokontroll minst en gång om året, eller oftare om det behövs.

Våra fysio-och arbetsterapeuter arbetar för att hjälpa dig att behålla din förmåga att klara vardagen så bra som möjligt. Om du behöver mer avancerad rehabilitering kan läkaren skriva en remiss för att få du ska få stöd från regionen.

God mat och måltider

Att äta tillsammans kan vara dagens höjdpunkt! Måltiderna är både viktiga som sociala sammanhang och för att ge dig energi som räcker hela dagen.

Vi serverar god och näringsrik mat i lugna miljöer och ser till att du får en trevlig måltidsupplevelse.

Maten lagas från grunden på plats i våra kök. Vi serverar mycket husmanskost och det finns alltid två olika lunchrätter att välja mellan. Varje dag dukar vi upp fika och mellanmål, och självklart firar vi högtider lite extra.

En person håller en tallrik med mat.

Relationer och gemenskap

Gemenskap och sociala relationer är viktigt för att må bra. När du bor hos oss vill att du ska kunna behålla en nära kontakt med dina närstående och samtidigt få möjlighet att skapa nya relationer.

Därför ordnar vi gruppaktiviteter som alla kan delta i om man vill, efter egen förmåga. Det kan vara allt från gymnastik och nagelvård till frågesport och musikunderhållning. Vår personal kommer med uppslag och idéer och du får gärna komma med egna önskemål.

– Våra aktiviteter är uppskattade och det är så kul att se den glädje som de ger. Det handlar om att känna samvaro och att ha något att se fram emot varje dag, säger Ulrika Dicksson som är aktivitetshandledare på Rosendalsgården.

Personligt och trivsamt hem

Hos oss kan du känna dig som hemma! När du flyttar in i en lägenhet på våra äldreboenden får du inreda med dina egna möbler och personliga saker. I lägenheten finns toalett och dusch och i de flesta fall ett litet kök.

I lägenheten finns också:

  • uttag till telefon och tv
  • trådlöst nätverk
  • trygghetslarm och brandlarm.

När du vill ha sällskap beger du dig till våra gemensamma samlingsrum där vi umgås och äter tillsammans. Slå dig ner för ett parti kortspel, ta en kopp kaffe eller bara umgås med vår personal eller andra boende en stund.

Runt om våra boenden finns grönskande omgivningar där du kan promenera och cykla, spela boule eller bara sitta ute och fika och njuta av friska luften.

Ett rum på ett äldreboende, fåtöljer, bord, lampa och byrå.

Påverka din vård

För oss är det självklart att du ska bemötas med respekt och känna dig delaktig och trygg. Vi vet att alla är olika! Därför utformar vi personlig vård och omsorg utifrån dina behov och önskemål, genom öppen kommunikation och samarbete.

Att flytta till ett äldreboende är en stor förändring i livet och vi förstår att det kan väcka många tankar och frågor. Vår omtänksamma och kunniga personal finns där för att hjälpa till och göra övergången så smidig som möjligt. De kan svara på dina frågor och stötta dig genom hela processen.

I Huddinge kommun finns äldreboenden med särskilda inriktningar, där man kan vara precis som man är och känna gemenskap med andra med samma bakgrund. Vi har avdelningar med hbtqi-certifiering och boenden med finsk inriktning.

Läs mer om våra hbtqi-certifierade avdelningar

Läs mer våra avdelningar med finsk inriktning

Uppdaterad 19 februari 2024