Stortorp

Stortorps äldreboende är vårt största äldreboende och det ligger i ett naturskönt parkområde vackert beläget vid strandkanten av sjön Drevviken. På Stortorps äldreboende finns platser både för demens och för personer med somatisk sjukdom. Vi har också platser för korttidsvård och växelvård.

Stortorp består av enheterna:

Kullagården

Ängsgården

Nygården

Strandgården

Ekgården

Aktiviteter

På Stortorps äldreboende jobbar vi aktivt med att vardagen för de som bor här ska vara så meningsfull och innehållsrik som möjligt. Aktivitet kan vara en viktig del av dagen och vi planerar aktiviteter utifrån de boendes önskemål.

Hos oss har du möjlighet till både gemensamma och individuella aktiviteter såsom qigong, sittgymnastik och allsång. Det finns stora gemensamhetsutrymmen, och ett populärt inslag är fredagsdans då det bjuds på livemusik i marmorhallen.

Runt huset slingrar sig en fin promenadväg längs med sjön. Promenadvägen är väl anpassad både för dem som går och för personer med rullstol. Vi har parcyklar på boendet för dig som vill ta en cykeltur tillsammans med din anhöriga eller en medarbetare från boendet. Det finns gott om bänkar och trevliga sittplatser för fikastunder ute eller för när det är tid för en paus. En stor gemensam terrass med sjöutsikt finns på baksidan av boendet. Det finns även fyra innergårdar med sittgrupper och plats för odling för dig som är intresserad av växter eller för dig som bara vill njuta av trevlig stund ute.

Service

På Stortorp finns också ett gym, en frisörsalong och fotvård.

Personal

Vi anställer endast undersköterskor och du kan vara trygg med att våra medarbetare har rätt kompetens och utbildning. Alla demensenheter är stjärnmärkta vilket innebär att personalen är utbildad enligt Svenskt demenscentrums utbildning för personcentrerad vård och omsorg vid demenssjukdom.

Uppdaterad 20 april 2021

Var informationen till din hjälp?