Daglig verksamhet

Inom Huddinge kommuns egenregi finns flera olika typer av dagliga verksamheter med särskilda inriktningar.

Person som skrattar.

Vi har också verksamheter som är förlagda på olika arbetsplatser. 

Vi vänder oss till alla som har fått ett biståndsbeslut enligt LSS om daglig verksamhet. När du väljer oss som utförare upprättar vi tillsammas med dig mål om vad du vill få ut av din dagliga verksamhet.

Bredden av verksamheter gör att vi kan erbjuda en verksamhet som passar just dig och som ger dig möjlighet att utvecklas. 

Vi har en hög kompetens och använder oss av arbetsmetoder som har stöd i forskningen och rekommenderas av Socialstyrelsen 

Inom Huddinge kommuns egenregin jobbar vi alltid med delaktighet och vi är måna om att utveckla våra verksamheter tillsammans med dig! 

Tre korta frågor med Therese Stjerna, sektionschef, daglig verksamhet.

Vad är det roligaste med att vara chef över daglig verksamhet (DV)?

Att ständigt få se enskilda personer utvecklas och ta små likväl som stora steg. Jag blir alltid så fylld av lycka när jag ser glädjen och stoltheten i både brukare och medarbetares ansikten när man pratar om vad de gör på DV. Det blir tydligt att sammanhanget är viktigt och att daglig verksamhet är en värdefull verksamhet för många personer.

Det är också roligt att få träffa alla brukare på våra sektionsbrukaråd där vi delar många goda idéer och skratt. Sedan har vi fantastiska medarbetare som är kompetenta, kreativa och följsamma vad gäller våra brukare och den verksamhet som efterfrågas.  

Vad är nyckel för en bra verksamhet?

En bra verksamhet får vi genom att följa brukarnas intresse och se till att utveckla aktiviteter som stimulerar och ökar färdigheter inom den intressesfären. Ibland behöver vi även utmana våra brukare och testa nya aktiviteter då vi vet att de har färdigheterna men kanske saknar erfarenheten. När enskilda personer får ta sig an uppgifter i sin egen takt och hela tiden lyckas kommer vi att få nöjda brukare och en god verksamhet. Sedan tror jag på skrattets magi. Om vi har en tillåtande kultur i våra verksamheter där humor är självklart så trivs vi bättre. 

Vad har du gjort tidigare? Vad ledde dig hit?

Jag har tidigare arbetat inom Region Stockholm samt Uppsala och i ett privat vård- och omsorgsföretag. På Regionen var jag kurator på Habiliteringen i Uppsala kommun och på Aspergercenter i Stockholm. Inom den privata sektorn har jag både jobbat som chef och som verksamhetskonsult.  

När jag började på Habiliteringen så sa en äldre kollega till mig första dagen  

”Jaha, antingen kommer du att älska de här målgrupperna eller så kommer du sluta innan året är slut”. 

- Hon hade rätt, jag förälskade mig i målgruppen och blev kvar! 

Uppdaterad 4 januari 2022

Var informationen till din hjälp?