Stuvsta kök

På Stuvsta kök lagar vi mat till personal och brukare på Stuvsta dagliga verksamhet.

Matlagning.

Presentation av utföraren

Välkommen till vår härliga grupp Stuvsta kök, hos oss finns en trivsam gemenskap och här får du en stor möjlighet att lära dig hur det går till i ett restaurangkök!

Vi lagar mat från grunden, gör sallad, diskar och sköter alla sysslor som hör till att arbeta i ett litet restaurangkök, inklusive städning. Maten som lagas är till brukare och personal på Stuvsta daglig verksamhet. Vi har även möjlighet att baka vissa dagar. Då vi sköter om köket i Stuvsta daglig verksamhets lokaler hjälper vi även till med att tvätta och fylla på engångssaker på toaletterna.

På vår balkong odlar vi tomater och örter som vi sedan använder i vår matlagning.

På Stuvsta kök jobbar vi efter scheman i form av bilder och text, vi byter arbetsstation varje vecka så alla får möjlighet att utföra alla sysslor. Självklart finns möjlighet att få eget arbetsschema utifrån behov och önskemål.

Vi gör även olika utflykter, både längre och kortare. Här är det främst gruppens önskemål som styr vart vi ska åka. Exempel på utflykter vi har gjort är besök på fjärilshuset, Lasse Åbergs muséum, shoppingtur till något köpcentrum eller en lunchutflykt till Pizza hut eller chokladfabriken.

Vid högtider gör vi bufféer vilket medför att alla frångår sina bestämda arbetssysslor och hjälps åt att göra maten. Ibland har vi även möjlighet att överraska någon av de andra grupperna inom Kvarnens dagliga verksamhet med en tårta, kaka eller något annat gott.

Personalen på Stuvsta kök har lång erfarenhet och adekvat utbildning inom funktionshinderområdet och även inom matlagning. Personalen har kunskaper i engelska språket och teckenkommunikation.

Målgrupp

Verksamheten vänder sig till personer med lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning eller diagnoser inom autismspektrat.

Mat och måltider

Då vi lagar mat finns möjlighet att äta det vi lagar, men vill man ta med sig eget mat går det naturligtvis bra. Finns även möjlighet att köpa mat i närområdet.

Kommunikationer

Både pendeltåg och buss finns mycket nära då vi ligger precis i Stuvsta centrum.

Uppdaterad 14 juni 2022

Var informationen till din hjälp?