Huddingedagen

Om Huddingedagen 2019

Den 25 maj arrangerade Huddinge kommun ett stort event i Sjödalsparken, Huddingedagen. Uppskattningsvis 5 000 kom till den 26:e upplagan av Huddingedagen och många av dem passade på att hylla åsnan Donna som fyllde 30 år!

Åsnan Donna 30 år.JPG

Här samlades också företag, föreningar och våra politiska partier för att träffa Huddinges invånare. Förutom alla utställare bjöds det på barnaktiviteter, loppmarknad, prova på olika idrotter, drop-in vigsel med mera. Glömstapoolen var som vanligt på plats där du kunde ta fästingspruta.

Anhörigloppet, som genomförs för tredje året, uppmärksammade i år psykisk ohälsa.

 


Underhållning och prisutdelning

The Voice of Rockville (002).jpg

På en scen mitt i Sjödalsparken var det underhållning av kören The Voice of Rockville från Trångsund och Lise & Gertrud tillsammans med Kammarorkestern, Accordion Crew och en slagsverkselev från Kulturskolan Huddinge. 

Mellan underhållningen delade Huddinge kommun ut idrottspris, kulturpris, pris för ideella insatser i kultur- och fritidsverksamheter samt stipendium för unga talanger. Medaljörer i olika mästerskap uppmärksammades också.


Idrottshub

Judo_Huddingedagen720px.jpg

Idrotten hade som vanligt en central plats, en idrottshub, på området mitt i Sjödalsparken. Här vill vi visa alla besökare hur stort och bra föreningsliv vi har i Huddinge och självklart låta barn och ungdomar testa på olika typer av idrotter, vilket var väldigt uppskattat.


Enkät utställare


Detta hände under 2018

2018 års Huddingedag bjöd på strålande sol och många besökare. Vattenmannen & Speed rörde sig runt i parken med roliga och galna upptåg för både barn och vuxna. Kören Joyvoice i Huddinge och Älvsjö uppträdde under jublande applåder och även i år hade vi några som passade på att gifta sig i Sjödalsparken.

Att prova på olika idrottsaktiviteter som judo, bågskytte, gympapass, speedshooting, orientering, ridning och mycket mera var det många som gjorde. Att njuta av olika matupplevelser, prata med polisen och låta barnen kolla in polisbilen och brandbilen fanns också att göra under dagen. Vi uppmärksammade även anhöriga genom ett Anhöriglopp. Och självklart var loppmarknaden på plats även i år.

Som vanligt var det företag, kommunala verksamheter, föreningar och partier på plats för att berätta och svara på frågor om sina verksamheter.

Tack alla ni som medverkade och gjorde detta till en underbar dag!


Uppdaterad 8 november 2019

Var informationen till din hjälp?