Entrén ska vara väl synlig utifrån och det ska finnas möjlighet att släppa av och hämta personer i direkt anslutning till den. Entrén ska rymma reception, väntyta och utställning, samt arbetsplatser där man kan sätta sig ned och jobba, uppkopplad till ett bra wi-fi-nätverk. Receptionen bemannas av servicecenter som även har sin arbetsplats i direkt anslutning.
Besökare skrivs in i receptionen och hämtas upp av den tjänsteperson som tar emot besöket. Entrén blir avskild från de externa mötesrummen, kanske med en så kallad "speedgate". Socialförvaltningens väntdel och besökrum finns i nära anslutning, med uppsikt från receptionen.
I entrén ska det finnas ett café för både invånare och medarbetare, gärna med möjlighet att sitta ute. Caféet ska ha ett mottagningskök för catering och ska även serva mötesrummen.
Mötesrummen ska ligga i direkt anslutning till entré och reception och användas både för möten med externa besökare och för de som jobbar i kommunen. De ska vara bokningsbara och ha olika typer av möblering. En del av mötesrummen ingår i en säkerhetsklassad zon och används för krisledning.
I anslutning till entrén ska det finnas både vanlig toalett och toalett för rullstolar. I förrummet för besökare ska det finnas kapprum med låsbara skåp.
Vy från atriumVy från ljusgården
Trygghet och närhet ger bättre service
När vi som jobbar i kommunen har en trygg och säker arbetssituation gör det vår service till dig både enkare och effektivare. I det nya kommunhuset ska det även bli lättare för oss att använda gemensamma resurser på ett smart sätt. När vi samlar våra verksamheter i ett hus blir det enklare att ha dialog och utbyta erfarenheter. Det blir dessutom enklare med spontana möten mellan oss som kommunanställda, våra förtroendevalda och med dig som bor i Huddinge.