Upphandlingar

Huddinge kommun gör alltid en offentlig upphandling innan beslut om avtal med företag. Värdet på det vi ska upphandla bestämmer på vilket sätt vi gör upphandlingen.

Aktuella upphandlingar i e-avrop

När värdet är lägre än 700 000 kronor kan vi göra en direktupphandling. Det innebär att vi vänder oss direkt till leverantörer, istället för att annonsera om upphandlingen. Vi kontaktar flera leverantörer och ber om anbud, ofta via e-post.

När värdet är över 700 000 kronor annonserar vi i upphandlingstjänsten e-Avrop. Vi annonserar även i resten av EU om värdet överstiger cirka 2,1 miljoner kronor för varor och tjänster eller cirka 47 miljoner kronor för byggentreprenader.

Hur fungerar en upphandling?

 

Anbudsskolan omfattar delarna

Du kan läsa mer om hur offentlig upphandling går till och vad lagen om offentlig upphandling (LOU) innebär hos upphandlingsmyndigheten.

Om offentlig upphandling på upphandlingsmyndigheten

Företagsveckan 2022

Ta del av den presentation som Roger Himmelsköld, upphandlingschef och Lena Mårdh, hållbarhetsstrateg, höll på Företagsveckan 2022.

De pratar bland annat om att upphandla i kris och hållbarhetsfrågor kopplat till upphandling. Sara Andersson från blomsterateljén Solrosen berättar också om sin erfarenhet av att delta i en av våra upphandlingar.

Se hela presentationen (youtube.com)

Uppdaterad 20 oktober 2022

Var informationen till din hjälp?