Ung företagsamhet

Huddinge kommun arbetar aktivt med att stötta ungdomars företagande, bland annat genom Ung företagsamhet (UF). Visionen är att tillvara på och utveckla ungdomars drivkraft, nyfikenhet, kreativitet och initiativförmåga, och att rusta dem med en stark entreprenörsanda. Kommunen har sedan 1990-talet en medveten strategi för arbetet, vilket har gett goda resultat. Huddinges gymnasieelever har haft stora framgångar inom Ung företagsamhet. Huddinge är årets UF-kommun och har även tilldelats utmärkelsen 2013.  

Ung & företagsam i Huddinge den 3 december 2018

Huddinge är årets UF-kommun 2017

De som har utvecklat verksamheten på barn- och utbildningsförvaltningen är Michael Lindquist, utvecklingsledare och Pia Forsberg, Huddinge kommuns näringslivschef.

Går du på gymnasiet och är nyfiken på Ung företagsamhet? Läs mer om Ung företagsamhet 

Ung företagsamhets årliga aktiviteter

Huddinge kommun och samarbetsforumet Arena Huddinge arrangerar varje år ett antal evenemang och aktiviteter för att öka gymnasieelevers handlingskraft och kunskap om företagande.

Här är några av aktiviteterna som genomförs varje år för Ung företagsamhet i Huddinge:

Ung & Företagsam i Huddinge

Varje år i december presenterar Huddinges UF-företag sina affärsideer, som kan vara både produkter eller tjänster på en halvdagsmässa, i Kungens Kurva Shopping Center. På mässan visar UF-ungdomarna upp sina produkter och tjänster och allmänheten får möjlighet att köpa unika och annorlunda julklappar direkt från ungdomarna.

Ung & Företagsam i Huddinge

Riskkapitalisternas stipendietävling

I anslutning till Ung & Företagsam i Huddinge-mässan får ett antal av årets UF-företag chansen att presentera sig och sina idéer inför Arena Huddinges riskkapitalister, i en tävling om tre olika stipendier. Juryn består av personer med stor erfarenhet av näringsliv och företagande. De UF-företag som på bästa sätt övertygar juryn om att deras koncept är bäst vinner stipendierna.

Minimässa hos Mötesplats Huddinge

På Mötesplats Huddinge, ges även UF-företagen möjlighet att ställa ut och visa sina produkter, samtidigt som de får mingla och lyssna på intressanta föreläsningar om företagande.

Näringslivsgalan Enterprize

Under näringslivsgalan Enterprize delar Huddinge kommun, Arena Huddinge och Företagarna Huddinge ut ett stipendium till Årets UF-elev.

Arena Huddinge delar också ut ett pris för entreprenörskap och handlingskraft till en person inom skolan som bidrar till att utveckla kontakter och föra över kunskaper mellan skola och näringsliv. Vinnaren är en person som genom sitt arbete stärker bilden av Huddinge, och visar både ungdomar och företagare nya vägar att utvecklas som handlingskraftiga individer.

Coachning med mentorer

Både kommunen och näringslivet, främst företagare i Arena Huddinge, ställer regelbundet upp som mentorer till UF-företagen och coachar ungdomarna i företagande och entreprenörskap.

Är du en Huddinge-företagare och vill vara med och bidra, till exempel som mentor eller jurymedlem för Ung företagsamhet? Hör gärna av dig till Pia Forsberg, näringslivschef.

Pia Forsberg

Pia Forsberg

Näringslivschef

Pia Forsberg är näringslivschef och arbetar övergripande med näringslivsfrågor och samarbetsforumet Arena Huddinge.

Uppdaterad 22 november 2018

Var informationen till din hjälp?