Skicka faktura till kommunen

Fakturaadress

Huddinge kommun
Faktura
Box 1004
141 21 HUDDINGE

Tänk på att för fakturor som är sekretessbelagda ska du använda den fakturaadress som du och beställaren har kommit överens om.

Elektroniska fakturor

När du väljer att skicka en elektronisk faktura får vi den snabbare än när den skickas med vanlig post. Du som leverantör sparar även både porto och papper. Skicka elektroniska fakturor i formatet SVE-faktura via vår VAN-leverantör Inexchange och ange GLN-nummer 7362120000067.

Läs mer hos SFTI om hur du kommer igång med elektroniska fakturor 

Referens på fakturan

Fakturor som skickas till kommunen måste innehålla någon av de två referenserna nedan för att komma fram till rätt mottagare i kommunen:

  1. Ordernummer skapat i kommunens inköpssystem. Det består av HK följt av nio siffror, exempelvis HK123456789. Fylls i i fältet för ordernummer. 
  2. Fakturareferens (skanningsreferens) som lämnas av beställaren vid beställningen. Den består av fem siffror som placeras fältet för referens 1.

Om du saknar ordernummer eller referens ska du kontakta den person som gjort beställningen. Korrekt märkta fakturor kan vi hantera på ett snabbt och effektivt sätt vilket underlättar för dig som leverantör.

Pappersfakturor

Vi föredrar elektroniska fakturor, men det går även bra med pappersfakturor. Skicka till vår fakturaadress.

Från och med den 1 april 2019 tar vi enbart emot elektroniska fakturor, till följd av ny lag. (SFS 2018:1277)

Fyll i alla uppgifter på fakturan

Var noggrann med att fylla i alla uppgifter på fakturan. Fakturor som saknar uppgifter skickas tillbaka för komplettering. Vår betalningspolicy är 30 dagar efter mottagen faktura, om inget annat avtalats med leverantören. När fakturor skickas tillbaka för komplettering ska förfallodatum ändras.

Huddinge kommuns betalnings- och fakturavillkor

Uppdaterad 6 februari 2019

Var informationen till din hjälp?