Europaparlamentet under debatt om framtidens Europa 20190109

Fotograf - Michel Christen för Europaparlamentet

Val till Europaparlamentet 26 maj 2019

Val till Europaparlamentet äger rum söndagen den 26 maj 2019 för Sverige. Förtidsröstningen börjar den 8 maj.

Förtidsröstningen startar den 8 maj

Här är alla lokaler där du kan förtidsrösta i Huddinge. På några platser startar förtidsröstningen den 13 maj. Röstkorten skickas ut i början av maj till de som är röstberättigade och är bosatta i Sverige.

Anmäl dig till röstlängden om du är folkbokförd i Sverige men medborgare i annat EU-land

Valmyndigheten har skickat ut brev under mars 2019 till medborgare från andra EU-länder som är folkbokförda i Sverige. Brevet innehåller information om hur de som vill rösta i Sverige ska göra för att anmäla sig till röstlängden. Du måste göra det senast den 26 april. Här kan du läsa mer om hur du registrerar dig till röstlängden.

Rösta från utlandet

Från och med den 2 maj kan väljare som är bosatta utomlands börja brevrösta. Mer information om hur du röstar från utlandet finns på Valmyndighetens webbplats.

Vi söker röstmottagare till valdagen den 26 maj

Läs mer och anmäl dig här.

Vill du medverka till att fler röstar i EU-valet?

Då kan du anmäla intresse att delta i kampanjen "Den här gången gången röstar jag - eu". Det är Europaparlamentet som står bakom och syftet är att öka engagemanget för EU. Det finns information på 24 språk.  Här kan du anmäla dig till #denhärgångenröstarjag

Lär dig hur EU funkar

Vad är EU, vad gör de egentligen och hur berörs jag? Sveriges riksdags EU-information har både filmer och lättläst information om hur det fungerar.