Grattis till finalisterna på Framtidsgalan!

19-11-07

Nyhet

Huddinge kommun har två finalister till årets Framtidsgala! Den ena finalisten är Larmgruppen, inom hemtjänsten, som är i final i kategorin årets team. Den andra är Sanna Ahlström, skolsköterska på Sjötorpsskolan, som är i final i kategorin årets förbättringsresa.

Framtidsgalan är en gala som uppmärksammar medarbetare i offentlig sektor. 

Larmgruppen kan bli Årets Team

Larmgruppen.png

Larmgruppen, som finns inom hemtjänsten, är finalister till Årets Team tack vare deras fina samarbete som skapar ökad trygghet för kunderna.

Larmgruppen åker ut när deras kunder trycker på trygghetslarmet och behöver hjälp. Gruppens arbetsuppgifter kan handla om allt från att hjälpa en kund som har ramlat, till att jaga ut en fågel från köket eller att lugna en kund som är orolig. Larmgruppen består av sex medarbetare med olika kompetenser där alla hjälps åt och delar erfarenheter med varandra för att kunna erbjuda kunderna den bästa hjälpen.

Genom att alltid finnas tillgängliga när tiden tryter eller olyckan är framme skapar de trygghet för både kunderna, hemtjänsten och de anhöriga. Gruppens goda samarbete och arbetssätt har gett kunderna mer trygghet i vardagen. Larmgruppen rycker in där det behövs och räddar både liv och tid i kommunen!

Därför är Larmgruppen finalister i kategorin till Årets team!

Sanna Ahlström, skolsköterska, kan vinna Årets förbättringsresa

Sanna Ahlström Sjötorpsskolan sv2.jpg

Sanna Ahlström, skolsköterska på Sjötorpsskolan, är finalist till Årets förbättringsresa tack vare sitt engagemang för elevernas hälsa.

Redan i förskoleklass träffar Sanna elever och vårdnadshavare för ett reflekterande samtal om goda levnadsvanor och i de äldre årskullarna håller hon föreläsningar där hon bland annat pratar om att göra smarta val för hälsan. Eleverna får sätta sina egna hälsomål som följs upp regelbundet.

Den positiva responsen och de goda resultaten ger Sanna ständigt ny energi till att fortsätta kämpa för barnens hälsa på skolan. Hon ser sakta men säkert hur eleverna mår bättre och blir gladare. Idag har hälsa blivit ett av tre värdeord på skolan och det genomsyrar hela verksamheten från golv till tak. Därför är Sanna finalist i kategorin Årets Förbättringsresa!  

Framtidsgalan anordnas den 28 november av Framtidsverket.

Läs mer om finalisterna till Framtidsgalan

Uppdaterad 7 november 2019

Var informationen till din hjälp?