Vattentankar i Gladö kvarn ersätts av tappställen

19-10-25

Nyhet

I samband med att vattenprover visat på otjäntligt vatten i ett antal brunnar i Gladö kvarn ställde Stockholm Vatten och Avfall ut vattentankar på flera platser i Gladö. Tankarna har nu bytts ut mot tappställen.

Flera av de nya vattenledningarna i Gladö kvarn är nu slutbesiktade och godkända att använda. Därmed kan de boende som hämtat vatten i de tankar som funnits i området sedan september nu hämta vatten vid fyra tappställen. Tappställena är utmärkta med skyltar. Se kartan nedan.

Tappställen i Gladö.jpg

I september gjordes en rutinkontroll av vattnet i ett antal brunnar i Gladö kvarn. Flera av proverna visade på otjäntligt vatten. En utredning för att om möjligt utreda orsaken till det otjänliga vattnet pågår.  

Koka ditt vatten

Det är inte det kommunala vattnet som är påverkat, utan det rör ett antal privata brunnar. Om du ska använda ditt brunnsvatten till mat, dryck och tandborstning rekommenderas att du kokar upp vattnet innan användning.

Testa vattnet i din brunn

Som brunnsägare bör du regelbundet ta prover på ditt dricksvatten, eftersom vattenkvalitén kan förändras med tiden av olika orsaker. Om din brunn inte är en av de som omfattats av rutinprovtagningen och du vill kontrollera din egen brunn, så måste du själv kontakta ett ackrediterat vattenanalyslaboratorium.

Kommunen har ett avtal med Synlab AB som gör att du som bor i Huddinge kan lämna in vattenproverna till oss istället för att skicka proverna med post och betala för frakten.

Vill du testa vattnet i din brunn? Här kan du läsa mer 

Uppdaterad 25 oktober 2019

Var informationen till din hjälp?