Cyklister i Huddinge

Nu startar årets cykelkampanj #jagtarcykeln

20-09-21

Nyhet

Tar du utmaningen och väljer cykeln under en vecka framför bilen eller att åka kollektivt? Det är bra för dig, du minskar risken att smittas av virus och det är gynnsamt för klimatet. Den här veckan startar Energi och- klimatrådgivningen kampanjen #jagtarcykeln.

Alla i Stockholms län är välkomna att anta cykelutmaningen. Du deltar i kampanjen genom att lova använda cykel som transportmedel under en veckas tid och dokumentera detta med inlägg på Facebook eller Instagram med #jagtarcykeln.

Uppmuntra till cykling

Det är första gången Energi- och klimatrådgivningen har en gemensam regional kampanj för cykelfrämjandet.

- Syftet med kampanjen är att uppmuntra och utmana fler att välja cykeln till jobbet, affären, skogen, träningen eller skolan. Om fler väljer cykeln i höst kan de ge positiva effekter på flera plan, säger Robin Söderström, Energi- och klimatrådgivare Huddinge kommun.

Vinn en elcykel

Cykelkampanjen pågår mellan vecka 39 till 44, från den 21 september till den 31 oktober. Du som deltar i kampanjen har chans att vinna en elcykel. Energi och klimatrådgivningen väljer ut det bidrag de tycker medverkat på bästa sätt, läs mer om kampanjen#jagtarcykeln. 

Mer information 

Robin Söderström, energi- och klimatrådgivare, Huddinge kommun. 08-535 363 95, robin.soderström@huddinge.se.

Ann Kristin Rönnerbäck, pressansvarig, Huddinge kommun. 08 - 535 301 71. ann-kristin.ronnerback@huddinge.se.

 

Energi och- klimatrådgivningen är ett samarbete mellan 27 kommuner i Stockholmsregionen. Verksamheten finansieras med stöd av Energimyndigheten och drivs i samverkan med Energikontoret Storstockholm. Vår roll är att ge tips och råd så att privatpersoner, företag och föreningar kan minska sin energianvändning och miljöpåverkan.

 

Uppdaterad 21 september 2020

Var informationen till din hjälp?