Roboten Hubo tog beslut om eldstad på 45 sekunder

24-06-10

Nyhet

Nu går det snabbt att få beslut om att få installera eldstad. Roboten Hubo är bygglovsavdelningens nya automatiserade tjänst som ska hjälpa till att snabba på handläggningen framöver.

Två dagar efter starten tog Hubo emot sin första anmälan och levererade ett beslut till sökanden på endast 45 sekunder, svaret kom direkt via sms. Det är bygglovsavdelningens robottjänst som nu både erbjuder invånarna att digitalt anmäla installation eller ändring av eldstäder och fattar ett automatiskt beslut. Allt inom någon minut. Det är ett komplement i avdelningens  handläggning och ett stort steg vidare för en mer effektiv bygglovshandläggning.

- Den snabba handläggningstiden är lovande och även om Huddinge är en av mycket få kommuner som har den här tjänsten tittar bygglovsavdelningen nu på vilka övriga uppgifter som den kan användas för säger Morgan Randall Svahn, bygglovschef. 

Roboten är också nydöpt av Huddingeborna som fick möjlighet att lämna förslag på namn på Huddingedagen. En enhällig jury valde namnet Hubo.

Uppdaterad 10 juni 2024

Var informationen till din hjälp?