Sågbäcksgymnasiet inviger ny bygghall

18-01-29

Välkommen på invigningen av Sågbäcksgymnasiets nya bygghall, den 30 januari, kl. 15.00.

- Den nya hallen ger helt nya förutsättningar för våra elever och lärare, säger Maria Elv, tf rektor på Sågbäcksgymnasiet. Det känns skönt att ha den på plats eftersom den också kommer att fungera som samlingslokal, något vi har saknat tidigare.
Elever från gymnasiesärskolan gör snittar för dagen och gästerna tas omhand av elever på hotell- och turismprogrammet. Gymnasienämndens ordförande Christina Eklund (M) invigningstalar. Hon kommer också att få klippa kätting med bultsax istället för det traditionsenliga bandet. 

Goda framtidsutsikter för bygg- och målerielever

 Den 800 kvadratmeter stora hallen möjliggör att fler elever kan börja på bygg- och måleriprogrammet. 
- Eleverna får en trevligare arbetsmiljö, branschnära samarbeten och möjlighet att utöva sina färdigheter i skolans lokaler, säger Anna Örn, tf biträdande rektor på programmet. Det är hög efterfrågan på duktiga medarbetare, inte minst här i Huddinge. 
Sågbäcksgymnasiet samarbetar med ett flertal företag på byggmarknaden, bland annat genom APL, där eleverna är ute på företag under längre perioder. Eleverna på bygg- och måleriprogrammet kan välja mellan måleri, bygg samt lärling. Chanserna till jobb efter avslutad utbildning är mycket goda. 

Uppdaterad 29 januari 2018