Skolinspektionen stänger skola i Botkyrka

18-06-25

Skolinspektionen har beslutat att stänga Gryningeskolan i Botkyrka. I skolan går idag 27 elever som är folkbokförda i Huddinge och de måste nu få en ny skolplacering.

Huddinge kommun har ansvar för att erbjuda eleverna nya skolplatser. Därför bjuder barn- och utbildningsförvaltningen in föräldrarna till en informationsträff.
- Vi bjuder in berörda familjer för att de ska få information om  vilka skolor i Huddinge som har lediga platser inför hösten. Vill föräldrarna kan de också få praktisk hjälp med ansökan, så processen går snabbt. För det är viktigt att eleverna får en skolplacering och jag tror att man som förälder och elev vill veta vilken skola man ska gå i till hösten säger Joakim Östling, tf verksamhetschef för grundskolan i Huddinge.

Mer information

Går ditt barn i Gryningeskolan i Botkyrka är du välkommen till Gymnasietorget 1, Huddinge torsdagen den 28 juni. Klockan 14.00-18.00 kan du få information om vilka skolor som har platser kvar i höst samt få hjälp med att göra en skolansökan.

Har du frågor med anledning av Skolinspektionens beslut vänder du dig till Huddinge servicecenter, telefon 08-535 300 00. Du kan även mejla dina frågor till grundskoleavdelningen@huddinge.se 

Uppdaterad 25 juni 2018

Var informationen till din hjälp?