Känslosamt stipendium till trygghetsansvarig på Visättraskolan

18-04-10

"Det är en jättestor ära. Jag är fortfarande väldigt tagen och rörd." Det säger Tikki Stanic, trygghetsansvarig på Visättraskolan, som fått ett mycket speciellt och känslofyllt stipendium i samband med årsdagen av terrorattentatet i Stockholm för ett år sedan.

Stipendiet heter Ebbas hjärtan och delas ut till minne av terrordådets yngsta dödsoffer, Ebba Stefansdotter Åkerlund, som blev 11 år.

”Jag blev väldigt, väldigt överraskad och det här känns otroligt stort” säger Tikki Stanic.

Stiftelsen bakom stipendiet heter Svenska Hjärtan och startades av Ebbas pappa.

”Vi har skänkt en extra tanke till Ebbas föräldrar. Det var väldigt fint att starta det här stipendiet och minnesfonden för att sprida kärlek och ljus efter en sådan här händelse” säger Tikki Stanic.

”Ebba var i samma ålder som våra skolbarn.”

Tikki Stanic fick stipendiet under en ceremoni på Visättraskolan måndagen den 9 april 2018. Alla elever och personal samlades i idrottshallen och rektorn höll ett tal och läste sedan upp vem som fått stipendiet och en fin motivering. 

Tikki Stanic får stipendiet för sitt arbete med skolans Trygghetsteam och sitt "outtröttliga engagemang för att hitta nya vägar och metoder i sitt dagliga arbete, hela tiden med fokus på elevens trygghet och trivsel".  Trygghetsteamets arbete med trygga raster för alla  #roligareraster har inspirerat många skolor i hela landet.

Tikki Stanic fick också ett konstverk i ram med sitt namn ingraverat.

"Jag är väldigt ärad och rörd. Alla vi som bor i Sverige, och kanske framför allt vi som bor i Stockholm, har blivit väldigt påverkade av det som hände och som gjorde att människor miste livet och och skadades" säger Tikki Stanic.

Stiftelsen Svenska hjärtan vill genom stipendiet Ebbas hjärtan ”uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt.”

Uppdaterad 10 april 2018

Var informationen till din hjälp?