Stipendium på årsdagen av terrorattacken delades ut till lärare på Visättraskolan

19-04-08

Nyhet

För andra året i rad fick Visättraskolan dela ut stipendiet ”Ebbas hjärtan” till en lärare eller pedagog på skolan. Stipendiet delas ut till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund som dog i terrorattacken på Drottninggatan, bara 11 år gammal. Skolan valde i år att ge utmärkelsen till fritidspedagogen Joachim ”Jocke” Petersen.

stipendium-2019.jpg

Foto: Huddinge kommun

– Jag blev jätteglad och jättechockad, säger Joachim ”Jocke” Petersen.

Han får priset för att han ”är en riktig eldsjäl” och i motiveringen står det att hans arbete leder till en ökad trygghet för alla på skolan och att han ”investerar hela sitt hjärta”  i att eleverna ska ha det bra och trivas.

– Det är precis så det känns, säger han.

– Jag försöker se alla ungdomar varje dag, pratar med dem varje dag. Jag gör egentligen väldigt mycket mer än det som krävs men jag göra det för att jag tycker att det är roligt, säger han.

Stiftelsen Svenska Hjärtan startades till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund som dog i terrorattacken på Drottninggatan 2017. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt.

Varje år utses ett antal skolor och föreningar till utdelare av priset. Visättraskolan utsågs till stipendieutdelare både förra året och i år.  

– Det här är ett stipendium som väcker många känslor hos oss. Vi känner oss väldigt rörda och hedrade över att få dela ut stipendiet till Ebbas minne även i år, säger Donya Hayyoun, tillförordnad rektor på Visättraskolan.

– Det är så viktigt att vi lyfter positiva förebilder som gör vad de kan för att få andra att må lite bättre och vi är stolta över att vi får vara en del av det genom det här stipendiet.

Uppdaterad 8 april 2019

Var informationen till din hjälp?