Nattomsorgen byggs ut

19-01-08

Nyhet

Inom de närmaste tre åren kommer det att öppna ytterligare tre förskoleavdelningar för nattomsorg i olika delar av Huddinge.

Nattomsorgen på förskolorna i Huddinge byggs ut kraftigt. Det kommer att öppnas tre nya avdelningar för nattomsorg under de närmaste tre åren. Idag finns endast en sådan avdelning.

Det sista beslutet i riktning mot utbyggd nattomsorg togs på Förskolenämndens möte den 13 december.

– Många föräldrar behöver nattomsorg för att kunna klara sitt jobb och sin försörjning. Att jobba skiftarbete, kvällar och helger är en nödvändighet för många huddingebor, säger Tomas Selin (C), ordförande i Förskolenämnden.

Idag finns verksamhet för barn som behöver omsorg på kvällar, nätter och helgdagar endast på avdelningen Nattviolen i centrala Huddinge.

Nattviolen har precis flyttat till nya fräscha lokaler på förskolan Ängen.

– Att vi nu satsar på att kunna nattomsorg också i Skogås, Flemingsberg och Segeltorp gör att kan fler föräldrar klara livspusslet utan att behöva ta långa omvägar till jobbet, säger Tomas Selin.

De nya avdelningarna, som byggs inom de närmaste åren, anpassas redan från början för omsorg på obekväm arbetstid.

De här förskolorna kommer att ha nattomsorg 2022:

  • Den nybyggda förskolan Ängen i Sjödalen-Fullersta. På förskolan finns idag avdelningen Nattviolen. 
  • En ny förskola i Skogås byggs och ersätter förskolan Svalan. Den nya förskolan kommer att kunna ta emot 160 barn. Förskolan får en avdelning för nattomsorg och beräknas stå klar under 2020.
  • En ny förskola i Snättringe med kapacitet för maximalt 120 barn i kombination med ett äldreboende ska byggas i Snättringe. Förskolan beräknas stå klar under 2021 och får en avdelning för nattomsorg.
  • En ny förskola i Flemingsberg med kapacitet för maximalt 160 barn ska byggas. Förskolan får en avdelning för nattomsorg och beräknas stå klar under 2022.

Att ansöka om nattomsorg

Du kan ansöka om barnomsorg på obekväm tid i Huddinge kommun om du: 

  • har barn i åldern 1-10 år och arbetar på obekväm arbetstid under kvällar, nätter/och helger och inte har möjlighet att ordna omsorg för ditt barn.
  • är ensamstående eller är sambo (folkbokförda på samma adress) och ni båda arbetar samtidigt på obekväm arbetstid.
  • har behov av omsorg på obekväm arbetstid vid minst två tillfällen i månaden.

Läs mer om nattomsorgen i Huddinge kommun.

Uppdaterad 8 januari 2019

Var informationen till din hjälp?