Semira Vikström nominerad till priset Årets skolledare

19-03-01

Nyhet

Semira Vikström, rektor i Huddinge, var en av tre finalister till priset Årets skolledare som delas ut av Lärarförbundet och Meet In Grid.

galan-arets-skolledare-2019.jpg

Semira Vikström, ordinarie rektor på Visättraskolan, men under våren tillförordnad rektor på Glömstaskolan, har nu fått ytterligare en utmärkelse som rektor. Inför Skolledare21, en konferens för Sveriges alla skolledare, utsågs hon till en av tre finalister till priset Årets skolledare. Under galakvällen stod det klart hon hamnade på en delad andraplats medan Linda Forssén, rektor på Kronans skola i Trollhättan, vann förstapriset.

Hur känns det att du blev finalist ?

– Att bli finalist är stort då det innebär att någon tagit sig tiden att nominera mig till priset, och att jag sedan har blivit utvald av en jury, säger Semira Vikström.

Vad det betyder finalplatsen för dig?

– Finalplatsen är ett kvitto på det fantastiska arbete som vi har gjort och gör på Visättraskolan. Det räckte inte till en vinst, men jag är stolt över det jag och vi i teamet har levererat under 2018.

Semira Vikström berättar att Visättraskolan har höjt resultaten inom trygghet och trivsel och att kunskapsresultaten ökar. Skolan har också gröna siffror i medarbetarenkäten som visar på att de har en mycket god arbetsmiljö på Visättraskolan.

– Som grädden på moset så fick vi full pott av Skolinspektionen och lyftes av dem som ett gott exempel, där inspektören till Huddinge Direkt sa att Visättraskolan var en av de bästa skolor han besökt under alla sina år som inspektör. Så jag är stolt!

2015 fick Semira Vikström även utmärkelsen ”Årets chef” i Huddinge.

På bilden ovan syns Anna-Karin Mäntylä, verksamhetschef grundskola i Huddinge, Semira Vikström, rektor på Visättraskolan och tf rektor på Glömstaskolan, Jelena Drenjanin (M), ordförande i grundskolenämnden, och Kerstin Andersson, utbildningsdirektör i Huddinge.

Uppdaterad 1 mars 2019

Var informationen till din hjälp?