Skolinspektionen stänger skola i Stockholm

19-06-28

Nyhet

Skolinspektionen har beslutat att stänga Elma school i Rågsved, Stockholm. Idag går drygt 30 elever som är folkbokförda i Huddinge i skolan och de måste nu erbjudas en ny skolplats.

Huddinge kommun har ansvar för att erbjuda eleverna nya skolplatser. Därför bjuder barn- och utbildningsförvaltningen in vårdnadshavarna till en informationsträff.
- Vi bjuder in berörda familjer för att de ska få information om vilka skolor i Huddinge som har lediga platser inför hösten. Vill vårdnadshavarna kan de också få praktisk hjälp med ansökan, så processen går snabbt. Det är viktigt att eleverna får en skolplacering och jag tror att man som vårdnadshavare och elev vill veta vilken skola man ska gå i till hösten, säger Joakim Östling biträdande grundskolechef i Huddinge.

Mer information

Om ditt barn går i Elma school i Stockholm är du välkommen till Gymnasietorget 1 i Huddinge, torsdagen den 4 juli, öppet hus mellan 15.30-17.00. På mötet kommer vi informera om vilka grundskolor i kommunen som har lediga platser. Vi kommer även att kunna erbjuda praktisk hjälp med att söka skola. Om du inte har möjlighet att komma på mötet vill vi att ni mailar oss på grundskoleavdelningen@huddinge.se.    

Har du frågor eller vill ha mer information kan du vända dig till Huddinge servicecenter, telefon 08-535 300 00. Du kan även mejla dina frågor till grundskoleavdelningen@huddinge.se 

Uppdaterad 28 juni 2019

Var informationen till din hjälp?