Digital mösspåtagning

20-04-29

Nyhet

De fem kommunala gymnasieskolorna väljer att traditionsenligt hålla mösspåtagningsceremonier med sina tredjeårselever under Valborgsafton, men i år sker det digitalt och på distans. På så vis undviks folksamlingar, alla håller behörigt avstånd och belastar inte heller kollektivtrafiken i onödan.

8946968-swedish-graduation-hat-600px.jpg

Med de rådande restriktionerna om att vi alla ska undvika att mötas i större folksamlingar eller möten med fler än 50 personer är det svårt för skolorna att samla sina tredjeårselever för det traditionsenliga mösspåtagningsfirandet som brukar hållas runt Valborg. Men det betyder inte att firandet är inställt, tvärtom tycker rektorerna att det är av än större vikt nu att uppmärksamma och fira tredjeårseleverna i Huddinges gymnasieskolor.

Så här firar de olika skolorna

  • Huddingegymnasiet ordnar en videosändning från rektorn klockan 12.00 för tredjeårseleverna. Därefter bjuder mentorerna in sina respektive klasser till digitala klassrum där sång gemensam mösspåtagning sker via skärmen klassvis.

  • Sjödalsgymnasiet bjuder in treorna till en digital samling klockan 12.00 där rektorn håller tal och tillsammans sjunger de sedan in våren och gemensam mösspåtagning.

  • Sågbäcksgymnasiet bjuder in treorna till en digital samling klockan 13.00 där rektorn håller tal och sedan sjunger rektor, mentorer och elever in våren tillsammans och avslutar med gemensam mösspåtagning. 

  • Östra gymnasiet kör en livesändning klockan 13.50 där rektorn håller tal och klockan 14.14 är det gemensam mösspåtagning. 

  • Widerströmska gymnasiet, som invigdes i höstas, har bara en trea den här terminen så de bjuder in klassen till ett digitalt klassrum där rektorn håller tal och tillsammans sjunger klassen in våren och avslutar med gemensam mösspåtagning.

Uppdaterad 29 april 2020

Var informationen till din hjälp?