Digitala gymnasiemässan 19–21 november

20-11-16

Nyhet

Den här veckan är det dags för den årliga gymnasiemässan som vänder sig till alla blivande gymnasieelever. I år kommer mässan att vara digital.

två tjejer kramas
I år kan du besöka mässan hemifrån soffan

Gymnasiemässan, som vanligtvis arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö, är Sveriges största gymnasiemässa. Förra året kom 40 000 elever och 160 skolor dit för att få inspiration, kunskap och kontakter som underlättar gymnasievalet. I år ställer arrangören om till en digital mässa istället på grund av covid-19. 

Alla elever i årskurs 9 i Huddinge kommer att besöka mässan tillsammans med lärare eller studie- och yrkesvägledare under skoltid. Men alla är välkomna att besöka den digitala mässan under tiden den är igång.

Huddinges gymnasieskolor, fem kommunala och två fristående, ställer ut i den digitala mässhallen.

De kommunala skolorna är:

De fristående är

Gymnasievalet är ett individuellt val

Valet av gymnasium är ett stort beslut. Och det är viktigt att varje elev gör det bästa möjliga valet efter egna intressen och förutsättningar. På huddinge.se/gymnasievalet hittar du mer information inför valet och tider för öppet hus och informationskvällar.

Gymnasiemässan är ett viktigt steg i processen inför gymnasievalet och ger dig möjlighet att utöka dina kunskaper om vilka gymnasiealternativ som finns. Besök den digitala mässan 2020.

Uppdaterad 16 november 2020

Var informationen till din hjälp?