Utbildningsminister Anna Ekström besökte förskolan Nyckelpigan i Vårby

20-02-12

Nyhet

Måndagen den 10 februari besökte utbildningsminister Anna Ekström förskolan Nyckelpigan i Vårby. Fokus för besöket var det språkutvecklande arbetssättet.

– Det var ett givande och viktigt möte med Anna Ekström där vi fick prata om och visa hur vi arbetar språkutvecklande, säger Sandra Sköld Strandberg, rektor för Vårby förskolor.

Under 2020 är det språk- och kunskapsutvecklande arbetet inom förskolan ett prioriterat område som barn- och utbildningsförvaltningen jobbar med på olika sätt, bland annat genom utbildning för pedagoger. Att detta arbete ska ha särskilt fokus tar sin utgångspunkt i de politiska prioriteringar som beskrivits i Mål och budget 2020.

Med under besöket på förskolan Nyckelpigan var även Susanne Fritz, verksamhetschef förskola på barn- och utbildningsförvaltningen (till vänster på bilden) och förskolenämndens ordförande Tomas Selin (till höger på bilden).

nyckelpigan-minister.jpg

– Barnen var nyfikna på våra gäster och ville gärna visa och berätta vad man kan göra och lära sig på förskolan, berättar Sandra Sköld Strandberg.

Hon berättar att personalen på förskolan också fick berätta om, och visa, hur de arbetar språkutvecklande.

– Det var väldigt roligt att pedagogerna  fick visa hur de använder olika material och kompetenser i sin undervisning för att främja barnens språkutveckling. Pedagogerna gör skillnad varje dag för Vårbys barn, säger Sandra Sköld Strandberg.

Uppdaterad 12 februari 2020

Var informationen till din hjälp?