Festlig invigning av ny- och ombyggda Tomtbergaskolan

22-05-20

Nyhet

Tisdagen den 17 maj 2022 invigdes den helt ny- och ombyggda Tomtbergaskolan i Huddinge. Alla skolans elever, vårdnadshavare och allmänheten välkomnades med underhållning med artisten David Lindgren och Sandra ”byggsandra” Mobaraki. Det bjöds korv med bröd, och besökare kunde även ta en rundtur i den nya delen av skolan.

På plats på invigningen fanns bland andra Jelena Drenjanin (M), ordförande i grundskolenämnden, Johan Skofteröd, utbildningsdirektör, Cecilia Haraldsson, rektor Tomtbergaskolan och Tomas Hansson (KD), styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter.

Invigning klipper band

Entrén till skolan ligger precis mellan den gamla och den nya delen av Tomtbergaskolan. De välkomnas av fantasifulla sagofigurer, en stor ljushall och nya möbler. Illustratören Anna Höglund har målat sagofigurer som pryder räckena på alla planen. Skolan är byggd för att ha en bra ljudmiljö trotts se stora luftiga ytorna.

– Nu har vi en modern fin skola där vi kan vara kreativa, trivas, umgås och lära oss om många saker inför en ljus framtid, säger Jelena Drenjanin, ordförande i grundskolenämnden.

Huddinge Samhällsfastigheter har bygg till och utöka kapaciteten på Tomtbergaskolan med ytterligare cirka 400 elevplatser. Tomtbergaskolan kan nu ta emot totalt 840 elever. I samband med bygget förbättrades också tillgängligheten och utemiljöerna. Skolan är miljöklassad och certifieras enligt Miljöbyggnad silver, vilket innebär höga krav på bland annat energieffektivitet och bra materialval. Den befintliga skolbyggnadens och områdets kulturhistoriska värde har bevarats.

– Jag är jättenöjd med slutresultatet, det ar varit riktigt roligt att bygga en så här fin skola, säger Tomas Hansson, styrelseordförande för Huddinge Samhällsfastigheter.

Tomtbergaskolan är en viktig satsning för kommunen, både när det gäller arbetet med byggandet, utökade skolplatser och för att skapa en bra skola.

Se filmen från invigningen av Tomtbergaskolan

Ljushallen med publik

 

Uppdaterad 20 juli 2022

Var informationen till din hjälp?