Välkommen på invigningen av bilfria Långsjöskolan

22-09-01

Nyhet

Lördagen den 3 september invigs Långsjöskolan – en ny bilfri skola i Segeltorp, intill Gömmarens naturreservat. Kom och kika på de fina lokalerna och fira tillsammans med oss! Det blir musik, tal, hoppborgar och tillfälle att se sig omkring inne i skolan.

Festlig invigning på lördag

När skolan invigs på lördag blir det musik, tal, hoppborgar och visning av skolan. Elever, vårdnadshavare och andra huddingebor är varmt välkomna. Invigningen är öppen för alla!

Vi bjuder på kaffe, festis och bulle. David Lindgren, artist och programledare för Let´s Dance på TV4, uppträder och leder invigningen på skolans utegård klockan 13.00-14.00. Sandra Mobaraki ”byggsandra” och kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak håller tal.

  • Plats: Långsjöskolan, Lövsångarvägen 30, Segeltorp
  • Tid: lördagen den 3 september klockan 13.00-15.30,
    uppträdande klockan 13.00-14.00

Lämna gärna bilen hemma – Långsjöskolan är en bilfri skola och möjligheten att parkera är mycket begränsad.

Bilfri skola i naturskönt läge

Nya Långsjöskolan är en kommunal skola för 360 elever från förskoleklass till årskurs 3. Skolan och skolgården är byggd för att passa åldersgruppen och har egen idrottssal, musiksal och en skapandesal.

Skolan ligger precis intill ett naturreservat, vilket gör att den erbjuder eleverna en fantastisk närmiljö med skogen som både klassrum och fritidsutrymme. Miljön utanför skolan ska vara säker och biltrafik utanför skolan undvikas. Hämtning och lämning med bil av elever på Långsjöskolan sker vid en särskilt anordnad avlämningsplats cirka 300 meter från skolan.

Läs mer om Långsjöskolan

Bild på nya Långsjöskolan

Fler invigningar på gång

Den 2 september kl 13:00-15:00 invigs Stensängsskolans
lokaler som har byggts om och byggts ut för att ge plats för fler elever och den 5 september kl 15:00-17:00 invigs förskolan Balingsnäs nybyggda lokaler. Varmt välkomna!

Uppdaterad 1 september 2022

Var informationen till din hjälp?