Fotograf: Huddinge kommun

Eldsjälar och talanger prisades på Huddinge glöder

17-12-08

I Huddinge sjuder det av kreativa idéer och insatser. På galan Huddinge glöder belönades bland andra tjejjouren i Huddinge och Föreningen FUB Huddinge för sina insatser 2017.

Vinnare på Huddinge Glöder 2017

  • Tjejjouren Huddinge fick Huddinge kommuns pris för ideella insatser för barn och ungdom. Detta bland annat för utvecklingen av en chattfunktion och ett metodmaterial för att nå ut till fler ungdomar och skapa möten och diskussioner. Prissumman är 10 000 kronor.
  • FUB Huddinge, en ideell förening för vuxna med utvecklingsstörning fick Huddinge kommuns pris för ideella insatser för vuxna. De ordnar fritids- och nöjesaktiviteter och bevakar handikappolitiska intressen i Huddinge Prissumman är 10 000 kronor.
  • Anders Karlsmark, Ögla kulturförening, belönades med Huddinge kommuns kulturpris för att han på ett innovativt vis mixat det breda kulturuttrycket med det smala. Prissumman är 20 000 kr.
  • Anna Carlsson och Caroline Fredriksson NPF – Hjärtat FF fick Huddinge kommuns idrottspris på 20 000 kronor för att de lyckats skapa en frizon där barnen blir bemötta på sin egen nivå i nära samverkan mellan ledare och föräldrar.
  • Simon Hector, orienterarare i Snättringe SK fick stipendiet för unga talanger. Prissumman är 5000 kronor.

Utöver det belönades tio lag eller enskilda idrottare från olika Huddingeföreningar med diplom för sina enastående prestationer inom sin idrott 2017. Bland dem finns Mattias Hargin, Huddinge skidklubb Alpina och Sarah Sjöström, Södertörns simsällskap. 

För mer information om årets pristagare och motiveringar

Kontaktperson

Per Jacoby, kommunikationsansvarig kultur- och fritidsförvaltningen, 08-535 317 29

Uppdaterad 8 december 2017

Var informationen till din hjälp?