Nominerade Huddinge Glöder

17-11-07

7 december är det dags för Huddinge glöder, kvällen då personer och föreningar som betytt mycket för Huddinge ska prisas. Här är listan på årets nominerade.

Årets ideella insatser i kultur- och fritidsverksamhet barn och ungdom

Tjejjouren Huddinge

Tjejjouren Huddinge är en förening som jobbar i Huddinge för att stärka och stötta ungdomar som identifierar sig som tjejer. Utöver chattverksamhet har Tjejjouren utvecklat ett metodmaterial för att nå ut till fler ungdomar och skapa möten och diskussioner. Tjejjouren verkar för mångfald, inkludering, delaktighet och jämställdhet genom att utforma och praktisera nyskapande idéer.

För mer information om pris för årets ideella insats för barn och ungdom

Årets för ideella insatser i kultur- och fritidsverksamhet vuxna

FUB Huddinge

FUB Huddinge är en ideell förening för vuxna med utvecklingsstörning. Föreningen anordnar fritids- och nöjesaktiviteter och bevakar handikappolitiska intressen i Huddinge. Verksamheten är mycket populär och erbjuder en trygg miljö för målgruppen. Aktiviteter man erbjuder är dans en gång i månaden, resor, julbord, musikunderhållning, studiecirklar, friskvård och mycket annat. På bilden syns Catharina Björkander, Christine Jansén, Sari Nurmi som representanter för föreningen.

Berit Westergren - SPF-seniorerna

Berit Westergren är en engagerad person som utvecklat många viktiga fritidsaktiviteter för äldre i Huddinge. Utöver sitt ordförandeskap i SPF-seniorerna är Berit engagerad i väntjänsten, trygghetsringningen, seniordagen, kören ”En glad ton”, Huddinge Square Swinger och har även utvecklat speed dating. Berit stöttar också människor som har det svårt eller är sjuka.

Barbro Blomqvist - PRO Fullersta

Barbro Blomqvist har varit med i PRO Fullersta sedan starten och är engagerad i stort och smått. Hon arbetar helt ideellt, är styrelseledamot och sköter många andra saker, alltid med ett leende och glatt humör. Med sitt engagemang lockar Barbro många nya medlemmar till föreningen.

För mer information om pris för årets ideella insats för vuxna

Kulturpriset

Stina Helmers - Move Huddinge

Stina Helmers har varit verksam danslärare i Huddinge i över 10 år och är grundare till den nystartade dansföreningen Move Huddinge.  Stina är en förebild och inspirationskälla för elever och kollegor. I hennes undervisning står alltid nyfikenhet, professionalitet och dansglädje i fokus och hon strävar alltid efter att skapa ett tryggt och tillåtande klimat i danssalen.

Anders Karlsmark - Ögla kulturförening

Anders Karlsmark är musiker och initiativtagare till och ordförande i Ögla kulturförening i Huddinge. Föreningen vill uppmuntra genreöverskridande samarbeten mellan musiker och andra konstnärskategorier. På ett innovativt vis mixar han det breda kulturyttrycket med det smala och genom att erbjuda en ny publik ett nytt kulturutbud har Anders utvecklat Huddinges kulturliv.

Andrea Benkö - dansskolan i Skogås

Andrea Benkö driver sin egen dansskola i Skogås och håller själv över 20 dansklasser i veckan. Hon vill att dansskolan genomsyras av dansglädje och arbetar aktivt med koreografi och scenspråk för att utveckla elevernas uttryck i dansen. Varje termin avslutas med en storartad show med alla dansgrupper. Andrea lägger ned en stor del av sitt liv i dansskolan och brinner som en riktig eldsjäl.

För mer information om kulturpriset

Idrottspriset

Björn Eriksson, Huddinge IF

Björn Eriksson har tränat Huddinge IF:s pojkar -99 sedan 2005. Björns positiva anda stärker motivationen hos spelare, något som skapar lojalitet mot laget och gör att de stannar under lång tid. Björn har välkomnat nyanlända flyktingar till laget; killar som på detta sätt fått en enastående chans att lättare komma in i samhället genom att spela fotboll med jämnåriga.

Fredrik Holm, Jeanette Bäckdén, Fredrick Hatakka, Linnea Enström och Patrik Johansson, Huddinge handbollsklubb

Fredrik Holm, Jeanette Bäckdén, Fredrick Hatakka, Linnea Enström och Patrik Johansson tränar flickor födda 2006 i Huddinge handbollsklubb. De jobbar med stort engagemang i ett stort lag med 40 aktiva flickor. Med glädje och uppmuntran lyckas de involvera och entusiasmera.

Anna Carlsson och Caroline Fredriksson
NPF-Hjärtat FF

NPF-hjärtat FF är ett fotbollslag för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som genom idrotten lyckas skänka kraft och glädje till deltagande barn. Anna Carlsson och Caroline Fredriksson har som medgrundare till föreningen lyckats skapa en frizon där barnen blir bemötta på sin egen nivå i nära samverkan mellan ledare och föräldrar.

För mer information om idrottspriset

Unga talanger

Simon Hector - Snättringe SK 

Simon Hector är en av de största talangerna orienteringsklubben Snättringe SK någonsin haft. Han har nio segrar och en andraplats i O-Ringen. Han har tagit flest SM- guld i Sverige som junior och deltagit i Junior VM maximala fyra gånger. Några av Simons framgångar 2017 är brons på långdistansen i Junior -VM och 4:a i stafetten på Junior VM. 

För mer information om stipendium för unga talanger

Guldmedaljörer

Nytt för i år på Huddinge Glöder är att vi uppmärksammar lag eller enskilda idrottare i Huddingeföreningar som vunnit guld vid SM och junior-SM, nordiska mästerskap eller medalj av någon valör vid EM, VM eller OS under 2017.

Huddinge Glöder 

Du och din förening är särskilt inbjudna till en helkväll då vi uppmärksammar Huddinges eldsjälar med priser, show, mingel, mat och dryck. Kvällens konferencier är skådespelaren och komikern Babben Larsson. 

För mer information

Pressbilder på nominerade

Mejla Kultur- och fritidsförvaltningens kommunikationsavdelning på kufkommunikation@huddinge.se

Uppdaterad 16 november 2017

Var informationen till din hjälp?