Trädandar möter rondellhundar på Södertörns längsta konstutställning

18-09-21

Lördag 29 september firar kultureventet 1000 meter konst och hantverk 20 år i Huddinge. Möt utställare i åldrarna 11-81 år, se när ungdomar från Huddinge ställer ut sommarens canvasprojekt och passa på att köpa unika hantverk.

Under lördagen förvandlas parkvägen från Huddinge station fram till Huddinges konstcentrum Fullersta Gård till ett levande stråk av färger och former. Fler än hundra konstnärer och hantverkare, proffs och amatörer, ställer ut och säljer konst och hantverk. Väl framme vid Fullersta Gård väntar ett späckat program för olika åldrar och intressen med bland annat workshop i gatukonst, konstverkstad, rondellhundar och den omskrivna utställningen ”Artefakter” av Åsa Jungnelius. 

– 1000 meter konst och hantverk är ett generöst kulturevent med något för alla att gilla och inspireras av. Vi hoppas att besökarna passar på att stanna till på Fullersta Gård för att besöka utställningen ”Artefakter”, delta och titta på allt spännande som händer i parken och vara med när Huddinge konstnärsklubb firar 30 år, säger Håkan Bull, ordförande i Huddinge konstnärsklubb (HKK).

Ett urval av det som händer i parken framför Fullersta gård:

  • Klockan 11.00-15.00 Litografiska Museet visar litografiska stentrycksmetoder
  • Klockan 12.00 Kulturskolans ”East Wind Band” spelar
  • Klockan 13.00 Invigning jubileumsutställning ”HKK 30 år” och bokrelease. Installationen ”Trädandar " - av Olle Magnusson utanför Flygen
  • Klockan 11.00-15.00 Konstverkstad – kom och gör coola kollage
  • Klockan 11-15: Workshop i gatukonst

Hitta hit: Ta pendeln till Huddinge station, följ utställningen till Fullersta gård. P-garage finns i Huddinge centrum. Huddinge kulturhus, Paradistorget 8. 

Arrangörer: Huddinge konstnärsklubb och Huddinge konstnärsklubbs vänner i samarbete med Huddinge kommun.

För mer information kontakta:

Håkan Bull, ordförande Huddinge konstnärsklubb, 070-878 99 98, hakanbull1@gmail.com

Per Jacoby, kommunikationsansvarig kultur- och  fritidsförvaltningen, 08-535 317 29, per.jacoby@huddinge.se

För mer information

Uppdaterad 21 september 2018

Var informationen till din hjälp?