Fullersta gård presenterar Hemligheter på vägen

18-11-09

Fullersta Gård presenterar utställningen Hemligheter på vägen med måleri och teckning av Susanne Johansson. Utställningen startar med vernissage den 10 november och pågår till den 10 februari 2019.

På senare år har naturen kommit att spela en större roll i Susanne Johanssons konstnärskap och i utställningen Hemligheter på vägen agerar landskapet scen för en idé om den yttre världen. Utställningen låter besökaren möta konstnärens upplevelser, som uppstått i förtätade ögonblick vid skogsgläntor, vattendrag och bergknallar. Utställningen har hämtat sin titel från en diktsamling av Tomas Tranströmer. Susanne Johansson menar att flertalet textrader hos honom sätter fingret på läget mellan dröm och vakenhet.

– Susanne Johanssons utställning innehåller hemligheter vi alla bär på; platser vi minns, ibland längtar efter och vill tillhöra, men kanske aldrig kommer kunna återvända till, säger Peter Bergman, chef för Fullersta Gård.

Fakta om konstnären Susanne Johansson

Susanne Johansson (tidigare Simonson) är född 1969 och uppvuxen i Norrbotten, bosatt i Uppsala sedan 2014 och har ateljé utanför Tierp. På 1990-talet utbildade hon sig vid Konsthögskolan i Stockholm. Susanne Johansson har en gedigen lista på utställningar nationellt och internationellt samt finns representerad i ett flertal museer, institutioner och privata samlingar i Sverige och utomlands. 2016 fick hon kulturstipendium av Region Uppsala.

Tid och plats

Vernissage lördag den 10 november kl.12-16.

Fullersta Gårdsväg 18, www.fullerstagard.se

Utställningen kan därefter besökas på Fullersta gårds ordinarie öppettider: torsdag kl.12-17, fredag-söndag kl.12-16.

För mer information kontakta:

Peter Bergman, chef för Fullersta gård, 08–535 317 25, peter.bergman@huddinge.se

Per Jacoby, kommunikationsansvarig, kultur-och fritidsförvaltningen, Huddinge kommun, 08–535 317 29, per.jacoby@huddinge.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Huddinge kommun, 08–535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Uppdaterad 9 november 2018

Var informationen till din hjälp?