Två författare, en musiker och konstglasduo prisas

18-12-13

Välkommen till mingel och utdelningen av Karin Boyes litterära pris och Huddinge kommuns arbetsstipendier för konstnärlig verksamhet, torsdag 13 december på Fullersta Gård.

Pristagare för Karin Boyes litterära pris är författarna Elisabeth Hjorth och Rasha Alqasim. De får priset för sina mångsidiga författarskap, som omfattar etik, moral och ett tydligt uppdrag i fredens och motståndets tjänst. 

Om pristagarna

Elisabeth Hjorth

Elisabeth Hjorth, född 1975, är författare, kritiker och doktor i etik. Hon är verksam som forskare och lärare. Elisabeth Hjorth debuterade med diktsamlingen ”Kärnfamiljen” (2008) och har sedan dess utkommit med flera romaner. På senare år ”Nattens regn och dagens möda” (2017), där Karin Boye är en huvudkaraktär, och ”Fadern” (2018), en feministisk roman som skildrar en ung flickas uppväxt i 80-talets Sverige och ett patriarkaliskt samhälle.

Rasha Alqasim

Rasha Alqasim, född 1989 i Samarra, Irak, är poet och journalist numera bosatt i Sverige. Hon utkom 2017 med diktsamlingen, ”Jag matar kriget med dem jag älskar”. Dikterna skildrar krigets splittrade familjer och kvinnornas överlevnadsstrategier. Rasha Alqasim är just nu aktuell med sin medverkan på Stockholms Internationella Poesifestival 2018 på Konstakademien.

Årets pristagare av kommunens arbetsstipendier för konstnärlig verksamhet är glaskonstnärsduon BarroLevén och musikern Malin Sallstedt. 

Om pristagarna

Glaskonstnärsduon BarroLevén

Konstglasduon BarroLevén bildades under studietiden på Konstfack och består av Ulrika Barr och Kristina Levén. Deras konst skapar miljöer att träda in i, vara i och betrakta och nu önskar de vidareutveckla och fördjupa sitt experimentella arbete kring glaset som atmosfärsskapare. Stipendiekommittén  tilldelar konstglasduon BarroLevén 2018 års arbetsstipendium för utforskande tid i glashytta inför deras två planerade utställningar hösten 2019 på The Glass Factory i Boda och på Blås & Knåda i Stockholm.

Musikern Malin Sallstedt

Malin föddes i Huddinge och började sin musikaliska resa i kommunen på Huddinge kulturskola och Huset där hon gjorde sitt första soloframträdande med egenskriven musik. Nu har hon återkommit till Huddinge i vuxen ålder genom studier på Stockholms musikpedagogiska institut (SMI). Malin Sallstedt tilldelas 2018 års arbetsstipendium för att fortsätta satsa på sitt soloprojekt och utveckla sitt musikaliska skapande.

Prisutdelning på Fullersta Gård

Uppdaterad 13 december 2018

Var informationen till din hjälp?