Sinne Eeg

Sinne Eeg

Programmet för årets jazzfestival släppt

18-04-13

25-26 maj är det dags för utomhusfestivalen Huddinge jazz & blues i Huddinge centrum. I år gästas festivalen bland annat av en av Nordens mest framstående jazzsångerskor Sinne Eeg.

Huddinge har haft äran att gästas av världsartister som Barbara Hendricks till nya stjärnskott som jazz- och hiphopgruppen Movits! samt folkkära artister som Lill-Babs och Lilli Lindfors. I år är inget undantag och jazz- och bluesälskare kommer inte bli missnöjda. Danmarks ledande jazzvokalist Sinne Eeg är ett av årets stora namn och kommer äntra Sjödalsparken scen på festivalens andra dag. Hennes distinkta sång, känsla för improvisation och starka originalkompositioner har gett henne en snabbt växande publik runt om i världen.

Svenska rootscenen möter balkanmusik

Fredagens program inleds ett av Sveriges svängigaste och äldsta jazz- och bluesband, Good Morning Blues. Under dagen spelar även det svenska rootrockbandet  Among Lynx som under sina dryga två år hunnit etablerat sig på svenska festivalscener. Traditionell romsk balkanmusik med influenser av jazz och folklore i en unik blandning inleder lördagens program. Artisten bakom balkanmusiken är son till dragspelaren Lelo Nika, som inte bara influerats av pappans musikalitet utan och sitt artistnamn Lelo Nika Jr. Det och mycket mer kommer du kunna se på årets festival.

Ta del av årets programmet

Uppdaterad 16 april 2018

Var informationen till din hjälp?